KHK mağduru kadınların değişen yaşamları: Hakikatin Gücü
Çekimlerine haziran ayında başlanan Hakikatin Gücü belgeseli, KHK ile kamu görevinden çıkarılan kadınların mücadelesini anlatıyor. Kolektif olarak hazırlanan belgesel ile tarihe bir not düşülecek.

İstanbul KESK Kadın Meclisinin öncülüğü ile hazırlanan Hakikatin Gücü belgeseli, KHK ile işlerinden edilen emekçi kadınların hayatlarına, mücadelelerine dokunuyor. Onların gözünden değişen yaşamlarının, mücadelelerinin anlatıldığı belgesel 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde ilk gösterimini yapacak. Belgeselin yönetmenliğini yapan KESK Haber-Sen 5 No’lu Şube Kadın Sekreteri Deniz Çankaya Salmanlı da 5 Ekim’deki gösterime çağrı yaparak “Adalet, eşitlik, özgürlük isteyen herkesi oraya bekliyoruz” dedi.

BU İNSANLAR RAKAM DEĞİL! 
Direniş alanındaki KESK üyesi kadınlarla belgeseli çektiklerini anlatan Salmanlı, şöyle konuştu: “KHK’lerle işlerinden edilen, tüm hayatları değişen emekçilerin bir kısmının ne yaşadıklarını kameralar önünde gözümüzün içine baka baka anlatmalarını istedik. Tarihe bir not düşmek istedik. Asıl amacımız ‘Bu insanlar rakam değil insandır’ı anlatmak. Belgeselimizdeki kadınlar ataerkil iktidarların yarattığı sonuçlara direnen kadınlar. Ancak biz biliyoruz ki bir sürü kadın eve kapatılarak, çalışmaktan uzaklaştırılarak toplumsal cinsiyet rollerine tekrar hapsedildi. Çocuklarının ve diğer fertlerin yükümlülüklerini aldılar. Kimi tek başına yaşayan kadın ailelerinin yanına gitmek zorunda kaldı. Mahalle baskısı, ana, baba, ağabey baskısı, toplumsal baskı altında kaldılar. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Ama bizim filmimizde bunlara direnen kadınlar var. KHK’lerin 25 bin kadını işinden ettiğini ve hayatını değiştirdiğini çok iyi biliyoruz.”


5 EKİM’DE ŞİŞLİ KÜLTÜR MERKEZİNDE
Tüm kadınları 5 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Şişli Kültür Merkezinde yapılacak etkinliğe beklediklerini söyleyen Salmanlı “Adalet, eşitlik, özgürlük isteyen herkesi oraya bekliyoruz. Mücadele eden kadınlar bir de bizim gözümüzün içine baka baka yaşadıklarını anlatsınlar, biz de onların hayatlarının içine girelim."
İlgili haberler
OHAL VE KHK’lere karşı yaşasın dayanışma!

KHK’lerle mesleklerinden ihraç edilen eğitim emekçileriyle dayanışma kermesi ve şenliğinde buluştu....

OHAL: Ölüm gibi bir şey oldu ama ölmeyeceğiz

Kadın akademisyenler barış imzacısı oldukları için yıllarca emek verdikleri üniversitelerden uzaklaş...

OHAL’de ihraç edilen kadınlar işte bunları yaşıyor...

Yıllarca emek verdikleri meslekleri ellerinden alındı, geçim derdi büyüdü, aile baskısı arttı, çocuk...

OHAL kadınlara karşı açılan bir savaş!

KHK ile kapatılan Van Kadın Derneğinin (VAKAD) kurucularından Zozan Özgökçe, OHAL’in 1. yılında kapa...

OHAL'de kadınlık halleri

1 yıldır süren OHAL koşulları altında kadınlar neler yaşıyor? KESK MYK üyesi Elif Çuhadar ve Avukat...

İhraç edilen kadın emekçiler Hakikatin Gücü’nü anl...

KHK’larla ihraç edilen kadın emekçiler ihraç sonrasında neler yaşadıklarını anlattığı “Hakikatin Güc...