Kibar Özten, davasında sanık yakınları aldatma iddiasını sürdürdü
Adana’da Kibar Özten’in davasının ikinci duruşması 17 Haziran'da görüldü, Ozan Ali Özten’in tutukluluğunun devamına karar verildi.

Adana’da Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından geçtiğimiz yıl öldürülmesi ile ilgili açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Ozan Ali Özten hakkında "Eşi kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlamalarıyla dava açılırken, cinayette kullanılan silahı saklayan arkadaşı M.Ş. ise "Delilleri gizleme” suçundan tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması tanık ifadeleri ile devam etti.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

Bu duruşmada dinlenen sanığın kardeşi İrem Nur Özten, Kibar’ın sanık Ozan Ali Özten’i aldattığı iddiasında bulundu. Önceki duruşmada yakınları, Kibar Özten’in Ozan Ali Özten’den sürekli olarak şiddet gördüğünü, Ozan Ali'nin uyuşturucu, alkol alıp evde huzursuzluk çıkardığını anlatmıştı. İrem Nur Özten ise bu kavgaların nedeninin aldatma olduğu iddiasında bulundu. Kibar Özten’in yakınlarının avukatları, aldatma iddialarının doğru olmadığını, kaldı ki iddialar doğru olsa bile bahsedilen olayların 3-4 yıl öncesine ait olduğunu, tarafların bu süreçte evliliklerinin devam ettiğini belirterek, sanığın Kibar Özten'i uykusunda öldürdüğünü, yani kendisini savunamayacak durumdaki bir kişiye karşı saldırının gerçekleştiğini, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ettiler.

“TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ”

Cinayetten 3 yıl önce Kibar Özten’in kendisini aldattığını iddia eden sanık, 3 yıl sonra da aynı adamı evinin yakınında parkta gördüğünü ileri sürmüştü. Mahkeme, sanığın avukatının talebi üzerine Emniyet’ten parkı gösteren kameraların istenmesine karar verdi. Sanığın avukatının maktulün büyük oğlunun dinlenilmesi talebi ise çocuğun yaşı ve dosyaya bir yenilik sağlamayacağı gerekçesi ile reddedildi.

Güçlü suç şüphesini gösteren somut deliller, kaçma şüphesi ve delillerin karartılması olasılığı nedeni ile sanık Ozan Ali Özten’in tutukluluğunun devamına karar verilerek mahkeme 20 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

Ozan Ali Özten geçen yıl Ağustos ayında Kibar Özten’i (32) silahla katletmiş, açılan soruşturmada "aldatma" ve "tahrik" bahanesini öne sürüp "Onu canımdan çok seviyordum. Pişmanım" diyerek indirim almaya yönelik ifadelerde bulunmuştu. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kibar Özten davasında tanıkların anlattıkları ‘ald...

Adana’da evli olduğu Kibar Özten’i katleden Ozan Ali Özten yargılandığı davada, indirim alabilmek iç...

Adana'da kadınlar Kibar Özten davasında buluşuyor

Adana Kadın Platformu 17 Haziran'da görülecek olan Kibar Özten davasının ikinci duruşmasına çağrı ya...

Adana’da kadınlar ‘geleceğe umutla bakmak’ istiyor

1 Mayıs’ta Adana’da alanlara çıkan kadınlar, “Sokağa çıkmadıkça, beraber olmadıkça özgür olamayız. Y...