Kibar Özten davasında yakınları ağır ceza istedi
Adana’da Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından geçtiğimiz yıl öldürülmesi ile ilgili açılan davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.

Ozan Ali Özten geçen yıl Ağustos ayında Kibar Özten’i (32) silahla öldürmesi üzerine açılan davanın 3’üncü duruşması Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Eşi kasten öldürmekten yargılanan Ozan Ali Özten, cinayet sonrası soruşturma aşamasında "aldatma" ve "tahrik" bahanesini öne sürüp "Onu canımdan çok seviyordum. Pişmanım" diyerek indirim almaya yönelik ifadelerde bulunmuş, bu tutumunu mahkemedeki ifadelerinde de sürdürmüştü. Davada tutuksuz yargılanan M.Ş. ise silahı sakladığı için delilleri gizlemekten yargılanıyor.

Duruşmada dinlenmek üzere çağrılan iki tanık ve diğer sanık duruşmaya katılmadı. Ölen Kibar Özten’in kardeşleri duruşmada hazır bulundu. Kibar’ın kardeşleri acılarının çok büyük olduğunu, kardeşinin katilinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ettiler.

'BOŞANMA SEBEBİ OLACAK OLAYLAR HAKSIZ TAHRİK NEDENİ SAYILMAMALI'

Katılanların avukatları ise sanığın cinayeti soğuk kanlı bir şekilde işlediğini belirterek her celse verdiği ifadelerde ve cezaevinden gönderdiği mektuplarda birbiri ile çelişen tutarsız beyanlarda bulunduğunu, maktulü suçlamaya yöneldiğini, sanığın savunmalarının kabul edilemez olduğunu söylediler. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için sadece bir boşanma sebebi olacak olayların haksız tahrik nedeni sayılmaması gerektiğini ifade ettiler. Duruşma 6 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kibar Özten davasında tanıkların anlattıkları ‘ald...

Adana’da evli olduğu Kibar Özten’i katleden Ozan Ali Özten yargılandığı davada, indirim alabilmek iç...

Kibar Özten, davasında sanık yakınları aldatma idd...

Adana’da Kibar Özten’in davasının ikinci duruşması 17 Haziran'da görüldü, Ozan Ali Özten’in tutuklul...

Kopyala yapıştır haksız tahrik

Artık sistematik hale gelen ve ürkütücü boyutlara ulaşan kadın cinayetleri dosyalarında verilen kopy...