Kilis’te savcı, şikayetin geciktiği gerekçesiyle istismar davasının düşmesini istedi
15 yaşındayken istismara maruz kalıp doğum yapan E.Ö. ile ilgili duruşmada savcı, şikayetin zamanında yapılmadığı gerekçesi ile davanın düşmesini istedi.

Kilis’te 15 yaşındayken istismara maruz kaldıktan sonra hamile kalıp doğum yapan E.Ö. ile ilgili savcı şikayetin zamanında yapılmadığı gerekçesi ile davanın düşmesini istedi. Avukat İbrahim Hail Değirmencioğlu, “Neredeyse biz mahkemeden özür dileyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Kilis’te henüz 15 yaşındayken sistematik bir şekilde istismara uğrayan E.Ö. hamile kaldıktan sonra olay ortaya çıkmıştı. İstismar eden Mehmet Arzık, şikayet üzerine tutuklanıp 12 gün sonra serbest bırakılmıştı. Şikayet üzerine açılan davanın yargılaması ise sürüyor. Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde 3’üncü duruşma görüldü. Duruşmada avukat ve ailenin soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedildi. Mütalaa veren savcı E.Ö’nün kasım 2019 tarihinden sonra hamile kaldığını ve ağustos 2020 tarihinde şikayette bulunduğunu belirtti. Savcı bu süre zarfında şikayetin zamanında yapılmadığını iddia ederek, dava dosyasının düşürülmesini istedi.

‘KORKTUĞUM İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMADIM’

Mütalaa sonrası söz alan E.Ö. “Sanık beni tehdit ederek tecavüz etmiştir. Kendisinden korktuğum için şikayetçi olmadım. Mütalaayı kabul etmiyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum, sanık duruşmaya gelmiyor. Sanık koltuğunda ben oturuyorum. Sanık çocuğun kendisinden olmadığını iddia ediyorsa DNA testi yaptırsın. Mahkeme sanıklara ceza vermiyor, bütün söylediklerimiz boşadır. 8 aydır kadın konukevindeyim. Sanık dışarıda gezmekte, parayla her şeyi hallediyorlar. Benim mahkemenin peşinden koşacak halim yok. Bir an önce sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Savcının hazırladığı mütalaaya karşı savunma yapmak için süre isteyen E.Ö’nün Avukatı İbrahim Halil Demircioğlu’nun, talebi mahkeme tarafından kabul edilerek, duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

‘ÇOCUKTAN YETİŞKİN BİR İNSANIN DAVRANIŞINI BEKLEYEMEZSİNİZ’

Davaya dair Evrensel’e konuşan E.Ö’nün Avukatı İbrahim Halil Demircioğlu, davada savcının verdiği mütalaanın çelişkili olduğunu belirterek, “Savcı mütalaasında diyor ki şikayet süresi 6 ay, yani zamanında şikayet etmemişsiniz. Bu bir kere çocuk. Ailesinin haberi yok, korkuyor, kimseye söylemiyor, tehdit edilmiş, baskı altında tutulmuş, tehdit bir süre devam etmiş. Çocuktan yetişkin bir insanın davranışını bekleyemezsiniz. Neden gidip şikayet etmedin diye çocuğa mı soruyorsun bunu? ‘E.Ö. üzerimdeki tehdit kalkınca şikayet ettim’ diyor. Tehdit kalkınca size gelen bir suç var. Biz daha önceden istismara uğradığını söylüyoruz. Suçun tam tarihi belli değilken nasıl suçun tarihi geçti, diyeceksiniz? Mütalaa çelişkili” dedi.

‘NEREDEYSE BİZ MAHKEMEDEN ÖZÜR DİLECEĞİZ’

Sanık Mehmet Arzık’ın katılmadığı duruşmada istismara uğrayan E.Ö’nün sanık kürsüsünde oturtulduğunu aktaran Demircioğlu, “Mahkeme sanık lehine düşünüyor. Sanık duruşmada yok, müşteki sanık sandalyesindeydi. Neredeyse biz mahkemeden özür dileyeceğiz, sanık tarafından istismara uğradığı için; şikayetçi olduğumuz ve sizi yorduğumuz için özür dileriz. İstismarcıyı sanık sıfatına koyduğumuz için özür dileriz. Burada istismara uğrayan özür dileyecek konuma geçti” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kilis’te savcı, şikayetin geciktiği gerekçesiyle i...

15 yaşındayken istismara maruz kalıp doğum yapan E.Ö. ile ilgili duruşmada savcı, şikayetin zamanınd...

Kilis’te istismar faili serbest, soruşturmada huku...

2 yıl boyunca bir çocuğu istismar eden fail 12 gün içinde serbest bırakıldı. Soruşturmada hiçbir del...

Mülteciler cinsel istismar tehdidi altındayken ne...

Urfa'daki Telhamut Mülteci Kampı ile tekrar gündeme gelen mülteci kadın ve çocukların maruz kaldıkla...