Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin kampanyası İzmit'te karşılık buluyor!
İzmit Belediyesi, öğrencilerin bir öğün de olsa kaliteli ve sağlıklı yemek yiyebilmelerini sağlamak adına beslenme saati uygulamasına pilot okulda başladı.

Mayıs ayından beri  "Okullarda 1 Öğün Ücretsiz ve Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı" diyerek imza kampanyası sürdüren Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin kampanyası Kocaeli İzmit'te karşılık buldu. İzmit Belediyesi, çocukların günlük beslenme masrafları konusunda ailelere destek olmak ve öğrencilerin bir öğün de olsa kaliteli ve sağlıklı yemek yiyebilmelerini sağlamak adına beslenme saati uygulamasını başlattı. Proje kapsamında pilot okul olarak seçilen Topçular İlkokulu’na giden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine beslenme çantalarını teslim etti.

Belediye Başkanı Hürriyet başlattıkları projeye dair şu açıklamaları yaptı:

“Faydalı bir projenin ilk adımını atmak üzere bir pilot uygulama başlattık. Özellikle birden fazla okuyan çocuğu olan aileler için çocuklarının günlük beslenme masrafı ne yazık ki ciddi anlamda zorluk oluşturuyor. Bu da tabi ki aile bütçesini ciddi olarak yoruyor. Biz de aile bütçesine bir nebze de olsun katkı sunabilmek, çocuklarımın zihinsel ve bedensel gelişimlerine destek olabilmek için beslenme saati uygulamasını başlattık”

'BU BİR BAŞLANGIÇ'

“Bu sene hayata geçirdiğimiz Aşevi’nde gıda mühendislerimiz, uzman aşçılarımız ve çalışan arkadaşlarımızın titizlikle hazırladıkları kek, börek ve pizza gibi ürünlerden oluşan bir beslenme çantası oluşturduk. Yanına da meyve ya da meyve suyu gibi destek ürünler koyduk. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin desteğiyle anaokulu ve ilkokulu öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Bu bir başlangıç projesi. Bir ilk adım”

'KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ'

“Bu projemizin sürdürülebilir ve daha kapsamlı olabilmesi, diğer okullara da yaygınlaştırılabilmesi için İzmit Kaymakamlığımızdan ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden randevular aldık. En kısa sürede proje dosyalarımızla makamlarını ziyaret ederek projemizi paylaşacağız. Yereldeki sosyal adaleti güçlendirmek için projemizi diğer kamu kurumlarıyla eş güdümlü ve dayanışma içerisinde olarak gerçekleştirmek istiyoruz."

Fotoğraf: İzmit Belediyesi

İlgili haberler
Sağlıklı beslenelim ama neyle ve nasıl?

Beslenme; hem sağlık hem de hastalık için en başat nedenlerden biri. Hepimiz sağlıklı beslenmek isti...

Sağlık Bakanlığı beslenme önerisi yaptı: Öneri güz...

Sağlık Bakanlığının gelişim çağındaki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için önerdiği menü ol...

'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek' kampanyası

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden Elif Yetigin, başlattıkları kampanyayı, taleplerin...