Kocaeli Ekmek ve Gül'den çağrı: Afgan kadınlar için ses çıkar
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Afgan kadınlarının hak, özgürlük be yaşamlarının elinden alınmasının karşısındayız!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin açıklaması şu şekilde:

"Uzun yıllardır Rusya ve ABD işgali altında sonuna kadar sömürülen ve ezilen Afganistan halkı bir kez daha egemenler tarafından insafsızca kaderine terk ediliyor. Hükümet yetkililerinin çoğu ve Cumhurbaşkanı Gani ülkeyi terk ederken, Afgan halkı, kadınlar ve çocuklar Taliban zulmüne karşı yalnız bırakıldılar. On yıllardır Afganistan kadınlar için yaşamın en zor olduğu ülkelerin başında geliyor.

On yıllardır emperyalizme ve sömürüye karşı hak mücadelesi veren Afgan kadınları şimdi de şeriat ve işgal döngüsüne mahkum edilip, iktidar savaşlarının ortasında kaderine terk ediliyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Afgan kadınları da mahkum edildikleri insanlık dışı koşullara hayatlarının ellerinden alınmasına Taliban askerlerine hediye edilerek mal, el konulacak ganimet olmayacaklarına eğitim ve çalışma haklarının ellerinden alınmamasına karşı direniyorlar ve dünyaya mesajlarını gönderiyorlar.

"KOŞULSUZ SIĞINMA HAKKI TANINMALI"

Taliban da Kabil’i ele geçirdikten kısa bir zaman sonra yaptığı ilk açıklamada kadınların çalışma ve eğitim hakkının İslami esaslar çerçevesinde uygulanacağını söyledi. Hal böyleyken Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bizim Taliban’ın inancıyla ters bir yanımız yok' diyerek Taliban lideriyle görüşmeye açık olduğunu ve Taliban rejimini tanıdığının mesajlarını vermiş oldu.

Afgan kadınlarının hak, özgürlük ve yaşamlarının ellerinden alınmasının açık ve net bir biçimde karşısındayız. Taliban gericiliğine karşı mücadelelerinin yanındayız. İş, çalışma, eğitim ve siyasette söz sahibi olmak Afgan kadınlarının hakkıdır. Taliban tarafından yaşamı tehdit edilen tüm kadınlara Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından koşulsuz sığınma hakkı tanınmalı ve AB ülkeleri bu konuda sorumluluklarını yerine getirmelidir.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak Afgan kadınların yaşamlarının güven altında olduğu, geleceklerinin işgalci ve şeriatçı güçler tarafından ipotek altına alınmadığı bir hayat sürmeleri için tüm kadınları ses çıkartmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu Afgan kadınlar için eylem ya...

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından Afgan kadın ve çocuklarının tehdit altın...

EŞİK: Afgan kadınlar ve Afgan halkı için harekete...

EŞİK yaptığı açıklamayla dünyaya seslendi: Afganistan’ın Taliban yönetimine terk edilmesini, Taliban...

EMEP: Afgan kadınların işgalci ve şeriatçı güçlere...

EMEP: 'ABD emperyalizminin ve Taliban vahşetinin Afgan kadınların hayatlarını ellerinden almasına iz...