Kocaeli Kadın Platformu: Sorumlular kadınlardan ve LGBTİ+’lardan özür dilesin
Kocaeli Kadın Platformu Karamürsel’de LGBTİ+ temalı fotoğraf çektiği için hedef gösterilen ve linç edilen Başak Onay’dan sorumluların özür dilemesini talep etti.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında LGBTİ+ temalı çekim yaptığı için hedef gösterilen fotoğrafçı Başak Onay'a Kocaeli Kadın Platformu'ndan destek geldi.  

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay'ın yaptığı nefret söylemleri içeren demogojik paylaşımın ardından hem Başak Onay hem de fotoğraflarını çektiği modeller ölümle tehdit edilmişti.

Kocaeli Kadın Platformu yazılı yaptığı açıklamada başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Kocaeli Kadın Platformu'nun açıklaması şöyle:

“Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay’ın ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik nefret söylemi ile örgütlemeyi amaçladığı linç kampanyası sonucunda yerel basında yer bulan haberlerle sanatçı, modellik yapan kişiler ve LGBTİ kişiler işyerlerine, mesleklerine, eserlerine hatta yaşamlarına, varoluşlarına yönelen birçok tehdide maruz kalmışlardır.”

‘BU SÖYLEMLERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ’

“Şiddetsiz, sömürüsüz, eşit, özgür, adil bir dünya kurma mücadelemize, bu dünya idealimizi besleyen sanata ve varoluşumuzun renklerine yönelen bu saldırılar karşısında susmayacağız.

Kocaeli Kadın Platformu olarak ayrımcılık ve şiddete maruz bırakılan arkadaşlarımızın  yanındayız. Başta Özalay olmak üzere tüm sorumluların şiddet üreten; ayrımcı, homofobik söylemlerini asla kabul etmiyoruz. 

Sorumlu kişilerin tüm kadınlardan ve LGBTİ bireylerden özür dilemesini talep ediyoruz.  Başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."  


İlgili haberler
Kocaeli’de bir kadın katledildi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, Kiraz Y. evli olduğu Mustafa Y. tarafından evde katledildi.

Saadet Partili İlçe Başkanının LGBTİ+ temalı çekim...

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay'ın LGBTİ+ temalı çekim yaptığı için hedef göste...

GÜNÜN ANKETİ: Özel sektör ve kamu çalışanı LGBTİ+’...

LGBTİ+ çalışanların Türkiye’de özel sektör ve kamu istihdamındaki durumunu anlamak ve emek gücüne ta...