Küçükçekmece’de kadınlar istismara karşı sokakta: ‘Korumayın yargılayın’
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yaşanan çocuk istismarına karşı kadın örgütleri ve vatandaşlar Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak faillerin bir an önce bulunmasını istedi.

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Kapılarının önünde baygın halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. İstismar dün yaşanırken olay bugün mahalle halkı tarafından duyuldu. Yaşananlara tepki gösteren mahalle halkı olayı protesto etmek üzere karakol önünde bir araya geldi. Halk, tepkisini sloganlarla dile getirdi. İstismara dönük tepkiler bugün de HDP Kadın Meclisinin çağrısı ile yapılan eylemle devam ediyor.

HDP Kadın Meclisinin çağrısıyla karakol önünde bir araya gelen kadın örgütleri ve vatandaşlar devam eden sürece ilişkin bilgi almak istedi. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grup karakolda polislerle görüştü. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu görüşme sonrası bir açıklama yaptı.

ÇOCUĞUN VE AİLESİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Henüz yakalanan fail ya da failler olmadığını ancak çalışmaların sürdüğü bilgisini aldıklarını söyleyen Kerestecioğlu, istismara uğrayan çocuğun ve ailesinin sağlık durumuna ilişkin yapılan haberlerin doğru olmadığına da dikkat çekti. Çocuğun durumu iyi olduğunu, hayati tehlikesinin olmadığını dile getiren Kerestecioğlu, “Babasının felç olduğu yönündeki haberler doğru değil. Çocuğun bugün taburcu edilmesi bekleniyor” dedi. Kerestecioğlu mahallede bulunan ve sokağı gören kamera kayıtlarının incelenmesi devam ettiğini, görgü tanığı ve istismara uğrayan çocuğun da kamera ve pedagog eşliğinde alınan ifadeleri sonucu ulaşılan bilgiler doğrultusunda arama çalışmaları devam ettiği bilgilerini paylaştı.

SOSYAL MEDYADAKİ ‘FAİL SURİYELİ’ SÖZLERİ DOĞRU DEĞİL

Mahallede ve sosyal medyada yayılan failin Suriyeli olduğu yönündeki söylentileri de yalanlayan Kerestrcioğlu, “Bu olay toplumda zaten körüklenen ayrımın bir parçası haline getirilmek isteniyor ama bu doğru değil, failin kim olduğu belli değil” dedi.
Mecliste daha önce de defalarca kez verdikleri “Çocuk Bakanlığı kurulsun, Çocuk Hakları Komisyonu aktif hale gelsin” önerilerinin reddedildiğini ve görmezden gelindiğini vurgulayan Kerestrcioğlu, çocuk istismarının ancak kadınların güçlü bir mücadelesi ile son bulabileceğini kadınların ve mahalle halkının bu olayı da takip edeceğini söyledi.
ENSAR ve 115 hamile çocuk skandalında ve daha başka pek çok olayda “Bir kereden bir şey olmaz” diyenlerin bu istismara da zemin hazırladığını vurgulayan Kerestrcioğlu, çocuk istismarına karşı mücadele çağrısı yaptı.
Karakol önünde yapılan açıklamanın ardından mahalleli bir süre daha sloganlarla eylemini sürdürdü. “Susma haykır istismara hayır, susma sustukça sıra sana gelecek, devlet istismarı koruma, önle” sloganları atıldı ve dövizleri taşındı


MAHALLELİ KADINLAR: SEÇİM TARTIŞMALARINI BIRAKIP TOPLUMUN GERÇEĞİNİ GÖRSÜNLER

İstismara karşı sokağa çıkan mahalleli kadınlarla konuştuk. Kadınlardan biri “Failin bulunmasını, böyle şeylerin olmamasını istiyoruz. Yeter artık çocuklarımız dışarı çıkamıyorlar. Fail yakalanana kadar durmayacağız, ayaktayız. Artık yeter! Önlem alınmasını istiyorum” derken, bir diğer kadın ise kadınlar, çocuklar, Türkiye’de yaşayan bütün toplumlar için adalet istedi. Adalet sağlanana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen vatandaş, şöyle devam etti. “Çocuk istismarcıları içeri atılmadıkça sokakları terk etmeyeceğiz ve hep haykıracağız. Devlet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı bizi duyana kadar, bu olaya el atana kadar, çıkıp bu olayların önünü alacak önlemler alana kadar, çocuklarımız güvende hissedene kadar biz mücadelemize devam edeceğiz ve sokaklarda adalet diye bağıracağız adalet gelene kadar. Bu ülkenin, suçlularının içeride suçsuzların dışarıda olmasına ihtiyacı var. Adaletsizliğe itaat etmeyeceğiz. Kabul etmeyeceğiz. Bir anne olarak, bu ülkenin vatandaşı olarak utanç duyuyorum, yetkililer nasıl çıkıp da bir açıklama yapmıyorlar. Utanç duyuyorum bundan. Artık seçim tartışmalarını bırakıp toplumun gerçeğini görsünler. Bu halkın iyiliği, güvenliği, huzuru için çalışsınlar. Bu halk neler yaşıyor onu tartışsınlar!”

KADIN MECLİSLER: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ!
Kadın Meclisleri de istismara tepki göstermek için istismara maruz kalan çocuğun tedavisinin gerçekleştiği Kanuni Sultan Süleyman Hastane önünde açıklama yaptı. “Adalet sağlanana kadar susmayacağız” diyen Kadın Meclisleri, “ Aile ile görüştük. Çocuğun durumu iyi. Yoğun bakımdan çıktı. Bizler çocuğu koruyan kanunların etkili uygulanmasını talep ediyoruz. Bu ülkede çocuklar istismara uğruyor ve bildiklerimiz dışında bilmediğimiz, duyulmayan, üzeri örtülen olaylar da çok. Annelere babalara sesleniyorum; İstismara lütfen sessiz kalmayın, bunu haykırarak dile getirin ki hep birlikte sahip çıkalım” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
SORUŞTURMA HAKKINDA GİZLİLİK KARARI VERİLDİ

İstismara ilişkin İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi (ÇHM) de Baro Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu eşliğinde hastaneye giderek olaya ilişkin bilgi aldı. Heyet aynı zamanda soruşturmaya ilişkin de savcılık ile görüştü. Görüşmelere ilişkin Evrensel’e konuşan İstanbul Barosu ÇHM Genel Sekreteri Av. Fırat Çiçek, savcılığın soruşturmaya ilişkin tam kapsamlı gizlilik kararı verdiğini belirtti. Soruşturmanın istanbul Başsavcılığıyla yürütüleceğini söyleyen çiçek, failin henüz yakalanamadığını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.
İstismara maruz kalan çocuğun durumuna ilişkin de bilgi veren Çiçek, çocuğun yoğun bakımdan çıkarıldığını ancak tedavisinin sürdüğünü belirtti. Tedavinin sürdüğü serviste ise yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor.

İlgili haberler
Küçükçekmece'de kadınlar çocuk istismarına karşı m...

Hükümetin çocuk istismarına yönelik hazırladığı yasa tasarısı eleştiriliyor. Küçükçekmece’de Ekmek v...

Bakanlık: Hamile çocuk sayısı 115 değil 158

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde hamileliği bildirilmeyen 115 çocuğa ilişkin rapor hazırlayan Sağ...

Küçükçekmece’de çocuk istismarı protestosu

İstanbul Küçükçekmece’de 4 yaşındaki bir çocuk istismara maruz kaldı. Mahalle halkı karakol önünde t...