Kuran kursundaki istismar davasında sanıkların 16 yıldan 134 yıla kadar hapsi istendi
Ümraniye’de Kuran kursunda çok sayıda çocuğu istismar eden 3 sanık hakkında mütalaa verildi. Sanıklar hakkında 16 yıldan 134 yıla kadar hapis cezası istenen dava, 20 Ocak 2019 tarihine ertelendi.

İstanbul Ümraniye’deki Kuran kursunda çok sayıda çocuğu istismara maruz bırakan Tarık B., Ömer.I. ve Hacı Serkan B.’nin tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Anadolu Adliyesi 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar, çocukların yakınları, tanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma dosyadaki evrakların ve tanık listesinin okunması ile başladı. Ardından sanıkların getirdiği 4 tanık dinlendi.

Sanıkların mahkemeye sunduğu “tanıklar”, istismar yaşanmadığını iddia etti.

İstismara maruz bırakılan çocukların avukatları tanıkların, sanıkların yakın akrabaları olduğunu dile getirerek, tanıkların beyanlarına ilişkin beyanda bulunmak için süre talep etti.

Ardından söz alan bir çocuğun babası E., “Çocuğum bir gün bana gelerek yaşadıklarını anlattı. Anlatması üzerine beraber karakola gittik. Benim onlara iftira atmam gibi bir şey söz konusu değil. Olaylara karşı taraftan bakınca sanıklara toz kondurmak mümkün değil. Ö.’nün babası bile onun önünde ceketini ilikliyordu. Ben de körü körüne inanmayalım araştıralım dedim” dedi.

Sanık Ö.I.’nın avukatları ise dinlenen tanıkların ve daha önce kursta kalan çocukların beyanlarının örtüştüğünü ileri sürerek, “Şiddet söz konusu değildir” iddiasında bulundu.

Savunmalardan sonra verilen aranın ardından iddia makamı sanıklar hakkındaki mütalaasını verdi.

Sanık Ö.I.’nın “çocuğa yönelik cinsel istismar”, “cinsel saldırı” ve “eziyet” suçundan 67 buçuk yıldan 134 buçuk yıla kadar hapsini talep eden savcı, karakolda sanık Ö.I. aleyhine ifade veren daha sonraysa ifadesini değiştiren çocuğa yönelik Ö.I.’nın herhangi bir eylemi olduğuna dair yeteli delil bulunamadığını belirterek beraatını istedi. Savcı ayrıca, sanık H.S.B.’nin “çocuğa cinsel istismar” suçundan 32 yıldan 61 yıla kadar, sanık T.B.’nin de “çocuğa cinsel istismar” suçundan 16 yıldan 30 buçuk yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mütalaada ayrıca suçun defalarca kez işlendiğini vurgulayan savcı, 3 sanık hakkında verilecek cezada artırım istedi.

Mütalaanın ardından söz alan sanıklar suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, mağdur avukatlarının ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 20 Ocak 2020’ye erteledi.

Kaynak: Jinnews

NE OLMUŞTU
Ümraniye’de Fıkıh-Der’e ait ruhsatsız yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B. çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklanmıştı. İstismara uğrayan çocukların şikâyette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 3 sanık tutuklanırken, sanık Tarık B’ın Sancaktepe’de bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı. 6 öğrenci şikayetçi olurken 20’yi aşkın mağdur çocuğun olduğu belirtildi.
Kuran kursunda yaşanan istismar, kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise anlatmasıyla ortaya çıktı. H.R.Ö. ifadesinde Ömer I., Hacı Serkan B. ve Tarık B.’nin kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını ayrıca şiddet uyguladıklarını belirtti. H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikayette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
İddianamede 6 çocuğa yönelik “cinsel saldırı” suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer I.’nın 145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan B.’nin mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak “zincirleme cinsel saldırı” suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğu belirtildi ve şüphelinin 50 yıla kadar hapsi istendi. H.R.Ö.’ye yönelik olarak “zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık B.’nin ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.
İlgili haberler
Sıbyan mektebinin ‘korkunç’ dünyası!

Denetimden muaf sıbyan mektepleri çocukların hayatını kabusa çeviriyor. Çocuklar, ailelerine günahka...

Kuran kursundaki cinsel istismar davası görülüyor:...

Ümraniye’deki Kuran kursunda yaşanan istismar davası dosyasına giren ATK raporunda H.R.Ö.’nün ruh sa...

Öğrencisini istismar eden Kuran Kursu hocası tutuk...

Kuran Kursu hocasının istismarı, çocuğun verdiği ifadeyle ortaya çıktı. Dava boyunca tutuksuz yargıl...