KYK yurdundaki kanser hastası depremzedeye çıkın baskısı: Yatakları toplandı, yemekleri kesildi
Antalya’da KYK yurdunda kalan kanser hastası Meryem Yüce ve eşi İsmail Yüce, yurttan çıkarılmak isteniyor. Ailenin gidecek yeri yok, Meryem Yüce tedavisine devam edememe kaygısı yaşıyor.

Maraş merkezli depremlerin ardından Antalya’da Elmalılı Hamdi Yazır KYK yurduna yerleştirilen depremzedeler yurttan çıkmaya zorlanıyor. Yurtta kalmaya devam eden son 5 depremzede gidecek yerleri olmadığı için yurdu terk etmeyince yatakları da toplandı. Yurtta kalan Meryem Yüce ve İsmail Yüce çifti, kendilerine kalacak bir yer gösterilmeden yurttan çıkarılmak istendiklerini söyledi. Yaklaşık 4 aydır yurtta kalan Yüce çifti, yurt müdürünün son bir aydır yurttan çıkmalarını söylediğini dile getirdi. Kanser tedavisi gören Meryem Yüce, her gün hastaneye gitmek zorunda olduğuna dikkat çekerek “Yurttan çıkarılırsak nasıl tedavimi sürdüreceğim, nerede kalacağız” tepkisini gösterdi.

Hatay Yayladağ’da yaşayan Yüce çifti depremden sonra askerlerle birlikte Antalya’ya gelip kendi imkanlarıyla Serik’e geçmiş. Yüce çiftinin kızları da depremin ardından Serik’e gelip konteynere yerleşmiş ve erkek kardeşini de yanına almış. Yüce çifti de Serik’e gelerek aynı konteynere gitmişler ama burada hep beraber kalmaları mümkün olmadığı için karakola barınma başvurusu yapmışlar. Bu başvuru üzerine Yüce çifti AFAD tarafından Antalya Elmalı Hamdi Yazır KYK Yurdu’na yerleştirilmiş. Yaklaşık 4 aydır yurtta kalan Yüce çifti, ilk geldiklerinde yurtta 200’ün üstünde depremzede olduğunu söyledi.

‘SON 1 AYDA HER ŞEY DEĞİŞTİ’

İlk başlarda yurtta her şeyin iyi olduğunu anlatan Yüce çifti, yaklaşık bir ay önce Antalya Valisi Ersin Yazıcı yurda geldikten sonra her şey değiştiğine dikkat çekiyor. Bu ziyaretten sonra yurt yönetiminin kendilerine sürekli ‘yurttan çıkın’ demeye başladığını anlatan Yüce çifti “Bize yerleşebileceğimiz herhangi bir yer de göstermediler. Hatay’a dönersek kalacak yerimiz yok. Bir kızımız zaten Hatay’da çadırda yaşıyor. Su yok, doğru düzgün beslenemiyorlar, orada sıkıntı çok büyük. Kızımın ailesi ile birlikte çadırda nasıl kalalım?” diye soruyor.

Yurtta kalan bir depremzede ailenin geçen hafta Hatay’a döndüğünü belirten kanser hastası Meryem Yüce, “Onlara ‘konteyner çıktı’ dediler. Ama şimdi ablasının çadırında kalıyorlar. Çünkü konteyner diye bir şey yok” dedi. Yüce baskılar nedeniyle yurtta 5-10 depremzede kaldığını söyledi.

‘ÇIKARILIRSAM TEDAVİMİ NASIL SÜRDÜRECEĞİM?’
Geçtiğimiz ay kendisine rahim kanseri teşhisi konularak tedavisine başlandığını anlatan Meryem Yüce “Her gün hastaneye gidiyoruz. Raporum var, 28 gün tedavi görmem gerekiyor ve yanımda bir refakatçi olması gerekiyor” dedi. Yurt müdürüne “Nereye gidelim?” diye sorduklarında ‘Bu memleketin hiç belediyesi, misafirhanesi yok mu? Çocuklarınız yok mu?” cevabını aldıklarını belirten Meryem Yüce, “Çocuklarımın kaldıkları yer iyi olsa, sığabilsek neden kalmayalım. Serik’teki konteyner zaten sağlıklı değil. Ayrıca her gün Antalya’ya tedaviye nasıl gelip gideceğim. Bunlara çözüm bulamıyor devlet” ifadelerini kullandı.
‘YER GÖSTERİLMEDEN ÇIKMAYIZ’

Hatay Yayladağ’da kendilerine bir konteyner tahsis edildiğini belirten İsmail Yüce ise “Yayladağ merkeze uzak, eşim tedavi görüyor. Gittik diyelim Yayladağı’ndan merkeze hastaneye nasıl gidip geleceğiz. Evimiz yıkıldı, eşimin yaşlılık maaşıyla geçiniyoruz. Ben çiftçiyim, nereyi ekeceğim, inek mi kaldı besleyip geçineyim” dedi. Yurtta önceleri yemek, su, ekmek sıkıntısı yaşamadıklarını belirten İsmail Yüce, çıkmaları istendikten sonraki durumu ise şu sözlerle anlattı: “Yemeklerde çeyrek ekmek ve bir bardak su vermeye başladılar. Antalya sıcağında günde 3 bardak su verdiler. Şimdi de yemeği kestiler. Bu sabah kalktık tekrar hastaneye gidiyoruz. Ama bize yer gösterilene kadar yurttan çıkmayacağız.”

YETKİLİLİERDEN SES YOK!
Depremzede Yüce çiftinin iddialarıyla ilgili aradığımız Elmalılı Hamdi Yazır KYK yurdundan yetkililer konuyu Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmemizi söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü aradığımızda ise idareyle görüşmemiz istendi. İdareyi aradığımızda ise müdürün yerinde olmadığı belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Emek Partisi 6. ay deprem bölgesi raporunu açıklad...

Yayın Kurulu üyemiz, EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca’nın depremin 6. ayında ortaya koyduğu rapo...

Depremin 6. ayı| Depremzedelerin yaraları sarılmış...

Geçen 6 aya rağmen depremzedelerin yaraları hâlâ sarılmadı. Depremzedeler yaşam savaşı veriyor.

6 aydır ne su ne güvenlik ne barınma!| 21 m²’de ku...

Sevdiklerini kaybetmekten, su bile bulamamaya kadar her türlü sorunu yaşayan kadınlar 21 metre karel...