KYK'da yine asansör düştü | Öğrenciler: 'Bu böyle gitmez'
İzmir Buca'daki Gazi Ayşe KYK Kız Yurdu'nda asansör düştü, Urfa'da Hacer Ana yurdunda iki öğrenci asansörde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler, 'Bu iş böyle gitmeyecek.' dedi.

İzmir Buca'da bulunan Gazi Ayşe Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Yurdu’nda içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör, 5'inci kattan 2'nci kata düştü. Öğrenci, arkadaşlarının uzun süren uğraşları ile asansörden çıkarıldı. Panik atak geçiren öğrenci sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olaydan 40 dakika sonra yurda gelen yurt müdürü ise, video çeken öğrencileri azarladı. Çekilen videolarda bir görevlinin, tepki gösteren öğrencilere, "Asansör bir makine sonuçta, sürekli çalışıyor" demesi tepkilere neden oldu. Öğrenciler Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör cinayetini de hatırlatarak, yaptıkları talep ve şikayetlere rağmen gerekli bakımın yapılmadığına dikkat çektiler.

URFA'DA İKİ ÖĞRENCİ ASANSÖRDE KALDI

Urfa’da ise yine KYK'ye ait Hacer Ana yurdunda iki öğrenci asansörde mahsur kaldı. Öğrenciler 45 dakika boyunca müdahale edilmesini bekledi. Öğrencilerden biri mahsur kaldığı asansörde çektiği videoda "Her KYK'da bunu yaşamak zorunda mıyız! Bu iş böyle gitmeyecek" dedi.

Asansör içerisinde bir öğrenci baygınlık geçirdi. Barınamıyoruz Hareketi yaptığı paylaşımda, "Asansörde 45 dakika mahsur kalan arkadaşımız, yurt müdürüyle konuşmasının ardından bayıldı. Yarım saattir baygın olan arkadaşımıza revir olmadığı için ambulans gelene kadar müdahale yapılamadı" ifadelerine yer verdi.

Yurdun önünde toplanan öğrenciler yaşananlara tepki gösterdi, "Katil KYK" sloganları attı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
KYK yurtlarındaki genç kadınlar neler yaşıyor?

İstanbul Cevizlibağ’daki en konforlu olarak adledilen KYK Yurdunda kadın öğrenciler, o kadar da mutl...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca'dan KYK yurdunda dü...

‘Bu suçlar ve ihmaller, tek adam yönetiminin, sermaye devletinin bu memleketi sürüklemek istediği ka...

Bir asansör nasıl bir cinayet aleti haline dönüştü...

Bir asansörün üniversite öğrencilerinin canının sınandığı bir cinayet aletine nasıl dönüştüğünü öğre...