Lale Bayram intihar süsü verilerek öldürüldü
Gündem koronavirüs salgınına kilitlenmiş haldeyken İstanbul’da bir kadın daha öldürüldü.

İstanbul Sultanbeyli’de Yasin A, para karşılığı tuttuğu kiralık katille eski eşi Lale Bayram’ı öldürdü, ardından da intihar süsü verdi.

25 yaşında yaşamını yitiren Bayram’ın komşularının anlatımına göre; Yasin A, Lale Bayram’ın üçüncü eşiydi. Bayram, ilk evliliğini 16 yaşında yapmıştı. Evde yaşanan şiddet ortamından kaçmak isteyen Bayram 16 yaşındayken tanıştığı bir adamla imam nikahıyla yaşamaya başladı. Ancak kaçtığı şiddet burada da peşini bırakmadı, Lale Bayram bu kez de kendi yaşadığı şiddetten kaçmak zorunda kaldı. Ardından başka biriyle yine imam nikahıyla yaşayan Bayram bir kez daha şiddetle yüz yüze kaldı. Birlikte yaşadığı adam kendisini fuhşa zorlayınca bir kez daha kaçmak zorunda kaldı.

Ardından Yasin A. İle evlenen Lale Bayram yine şiddete uğrayınca boşanma davası açtı. Bu sırada bir çocuğu olan Bayram, Tuzla Orhanlı’da bir ev tutarak burada yaşamaya başladı ama uzun süren mahkeme süreci boyunca şiddet görmeye ve tehditler almaya devam etti. Çekişmeli olarak süren dava sonucunda boşanan Bayram tehditler sürünce İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan annesinin yakınlarında bir ev tutarak çocuğuyla birlikte orada yaşamaya başladı. Ancak boşandığı Yasin A. peşini bırakmadı.

Para karşılığı tuttuğu, aynı zamanda arkadaşı olan kiralık katil Servet K. ile ölüm planı yapan Yasin A, Lale Bayram’ı öldürdü ve cesede intihar süsü verdi. Ancak Bayram’ın intihar etmediği, öldürüldüğü otopsi raporu sonucu ortaya çıktı.

İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Koronovirüs sürecinde Ekmek ve Gül’...

Ekmek ve Gül olarak ‘Koronavirüs salgını sürecinde şiddete karşı 10 acil talep’ ile virüs kadar tehl...

Korona günlerinde şiddet: Bahaneler arttı, acil ön...

Kuşlara ekmek vermek, çocukların ses çıkarması bahanesiyle şiddet, uzaklaştırma kararına rağmen salg...

Kadın örgütleri: Şiddet 'salgın' gibi, acil önlem...

Bakanlıklar yayımladığı genelgelerle koronavirüse karşı ‘Evde kal’ çağrısı yaparken, aile içi şiddet...