LCW işçileri: ‘Asgari ücreti belirleyenler bu ücretle bir ay geçinsin de görelim’
2021 yılı için asgari ücretin 2 bin 825 lira 90 kuruş açıklanmasını LCW'den kadın işçiler değerlendirdi: 'Asgari ücret her arttığında enflasyon, zamlar, fırsatçılık da artıyor.'

2021 yılında milyonlarca çalışan için geçerli olacak asgari ücret net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Asgari ücretteki 500 liralık artış LCW işçilerini memnun etmedi. Geçinmenin şu günlerde çok zor olduğuna dikkat çeken işçiler, yılbaşından sonra temel ihtiyaçlara, elektriğe, doğalgaza, ulaşıma gelecek zamlarla birlikte asgari ücrete gelen 500 liralık artışın eriyeceğini söylüyor. LCW işçisi kadınlara sözü bırakalım:

“Asgari ücretin artışına sevinmeyenlerden biri de ben olabilirim. Yükselen birse on katını geri alacaklardır. Son zamanlarda gelen zamlar da bunun göstergesi. Zamlarla birlikte geçim sıkıntısı hala bitmeyecek. Bu ücreti belirleyen mevkilerin bu kadar ücretle bir ay geçinmelerini istiyorum acaba mümkün olabilir mi?”

“TÜİK tarafından açıklanan enflasyonla insanların hissettiği enflasyon arasında uçurum var. Kurum güvenilirliğini kaybetti. Asgari ücret 3 bin bile olsa hissedilen enflasyon fazlalığından dolayı alım gücü düşüyor. Bu da insanların mutsuz hissetmesine sebep oluyor. Maalesef açıklanan yeni asgari ücret kimseyi tatmin etmedi.”

“Asgari ücret her arttığında enflasyon, zamlar, fırsatçılık da artıyor. Değişen bir şey olmuyor yani. Fiyatları artırmasalar daha akıllıca olur. Ayrıca ülkede açlık sınırı 7 bin iken 2 bin 800 asgari ücret belirlemek hele ki asgari ücretle geçinen bu kadar aile varken…”

“Bana göre az geldi asgari ücret artışı çünkü diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha fazla oranda asgari ücret ile çalışan insanımız var. Bu nedenle asgari ücretin miktarı Türkiye için daha önemli. Açlık sınırı ile oranladığımızda bir ailenin asgari ücretle geçinmesi imkansız. Bu şekilde olacaksa bile enflasyonun düşmesi gerekiyor. Market fiyatları çok yüksek, eğer düşerse insanlarımız daha rahat geçinebilir.”

Fotoğraf: Allan Wadsworth/Unsplash

İlgili haberler
Gebze’den kadın işçiler: ‘İşçiye göre değil patron...

Gebze’den kadın işçiler 2021 yılı için açıklanan 2 bin 825 liralık asgari ücrete dair düşüncelerini...

Rosetta: Bir genç kadının gözünden işsizlik…

Rosetta özelinde anlatılan bu yaşam mücadelesi, bugün pandemi ve krizin kıskacında geleceğinden kayg...

Adidas, Nike ve H&M büyüyor, işçileri açlıkla müca...

Adidas, Nike ve H&M’in aralarında bulunduğu giyim markalarının işçileri pandemide açlıkla mücadele e...