Mahkeme ‘meşru müdafaa’ dedi, eşini öldürmek zorunda kalan Öznur Efeoğulları tahliye edildi
47 yıl boyunca şiddetine maruz kaldığı Osman Efeoğulları’nı ölmemek için öldürmek zorunda kalan Öznur Efeoğulları’nın eylemini meşru müdafaa şartları içinde değerlendiren mahkeme Öznur'u tahliye etti.

Adana’nın Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi’ndeki evlerinde 20 Ekim’de kendisine bıçakla saldıran eşi Osman Efeoğulları’nı yere düşen bıçağı alarak öldürdükten sonra tutuklanan Öznur Gülten Efeoğulları, “eylemin meşru müdafaa şartları içinde gerçekleşmesi” nedeniyle tahliye edildi.

Öznur Gülten Efeoğulları, “Eğer o ölmeseydi, ben ölecektim” demişti. Efeoğlulları 25 Kasım 2021’de kadınlara cezaevinden ‘Korkmayın, susmayın’ diye seslenmişti.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı, Efeoğulları hakkında “kasten öldürme” suçundan iddianame hazırlarken, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi ise iddianameyi kabul ederek, Efeoğulları hakkında “kasten öldürme” suçunda dava açtı.

ÖZNÜR EFEOĞULLARI: ADALET YERİNİ BULDU

Davanın karar duruşması görüldü. Tutuklu yargılanan Efeoğulları duruşmada daha önceki ifadelerini tekrarlayarak, 47 yıl boyunca eşinden sürekli şiddet gördüğünü ve öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, 4 çocuğu ve kayınpederi Ziya Efeoğulları’nın şikayetçi olmadığı Öznur Gülten Efeoğulları’na “eylemin meşru müdafaa şartları içinde gerçekleşmesi” nedeniyle ceza verilmemesine ve tahliyesine karar verdi. 

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 5 aydır bulunduğu Kozan M Tipi Cezaevinden çıkan Efeoğulları’nı çocukları ve akrabaları karşıladı. Çocuklarıyla buluşan Efeoğulları “Adalet yerini buldu” dedi.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Cezaevindeki Öznur Efeoğulları’ndan kadınlara: Kor...

47 yıl boyunca şiddetine maruz kaldığı Osman Efeoğulları’nı ölmemek için öldürmek zorunda kalan Öznu...

‘Başak gibi katledilmemek için kendisini kurtaran...

Adana’da kendine sistematik şiddet uygulayan eşlerini öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan ve Öznur Gü...

Ölmemek için öldüren Aylin’den mektup: Dört duvar...

‘Kadınlara, ablalarıma, kardeşlerime; Hayatta ne yaşarsanız yaşayın ama hiçbir şeyden korkmayın. K...