‘Mahkemede bile kendimi savunamıyorum, adalet istiyorum’
N.K ve kızı H.N.İ’yi 24 Aralık 2019 tarihinde alıkoyup, tecavüze maruz bıraktıkları ve gasbettikleri için yargılanan R.G.P ve N.Ç.’nin davasında adeta hukuksuzluk işliyor.

Kızıyla birlikte 24 Aralık 2019 yılında alıkonularak tecavüze uğrayan N.K., hukuki süreçte karşılaştıkları zorlukları Ekmek ve Gül’e anlatarak destek istedi. Yaşadıklarına rağmen adliyede dahi kendini savunamadığını ifade eden N.K, “Duruşma sırasında sürekli taciz edildim ancak hakim hiçbir şey demiyor, ben ise kendimi ifade etmek istediğimde izin verilmiyor. Böyle bir şey ömrümde görmedim, adalet yok. Artık anladım ki bu adliye sarayına suçlu gelenler, çok iyi muamele görüyor. Mağdur gelenler, yerin dibine batırılıyor” dedi.

MAHKEME HEYETİNİN SERT TAVRI DİKKAT ÇEKTİ

R.G.P ve N.Ç., tarafından 24 Aralık 2019 tarihinde alıkonulan, tecavüze uğrayan ve gasbedilen kadınlar, zorlu bir sürecin ardından hukuk mücadelesi vermeye çalışıyor. Dava, Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Duruşmaların pandemi dönemine denk gelmesi ve şüpheli yakınlarının saldırgan tavırları dolayısıyla kapalı görülen davada mahkeme heyetinin de sert tavrı dikkat çekiyor. Saldırıya uğrayan ve psikolojik olarak yıpranan N.K ve kızı H.N.İ’ye yönelik “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir ve tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “şantaj”, “kasten yaralama”, “hakaret”, “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma”, “mala zarar verme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından yargılanan R.G.P ve N.Ç tutuklu yargılanırken aileleri aracılığı ile kadınları tehdit etmeye devam ediyor.

Sanık vekillerinin saldırısı ve hakarete varan sorgulamaları ile de zor durumda kalan N.K., duruşma boyunca nerdeyse kendisini savunmaz hale geldiğini de ifade etti. N.K ve kızı H.N.İ.’yi, “fuhuş yapmak”la itham eden sanık müvekkillerinin hal ve tavırları, kadınların uğradığı şiddeti derinleştiriyor.

‘TEK İSTEDİĞİM ADALET’

Ekmek ve Gül’e konuşan anne N.K, mahkemenin yaşadıkları karşısında kendilerine olan tutumlarını eleştirerek, “Hakim, savcı sanki yanlı gibiydi. Duruşma sırasında sürekli taciz edildim ancak hakim hiçbir şey demiyor ben ise kendimi ifade etmek istediğimde izin verilmiyor. Böyle bir şey ömrümde görmedim, adalet yok. Ben hâlâ sanıkların yüzüne bakamazken kendimi savunamadığım gibi bir de saldırıya uğradım. Ben bu tavrı gördükten sonra gerçekten korktum. Serbest kalırlarsa da şaşırmayacağım. Sürekli düşünüyorum hayatıma normal devam edemiyorum. Sanıklar benden çok daha iyi durumdalar. Artık anladım ki, bu adliye sarayına suçlu gelenler, çok iyi muamele görüyor. Mağdur gelenler, yerin dibine batırılıyor. Ne hakaretlere uğradım ancak hakim tek kelime etmedi. Tek istediğim adalet başka bir şey değil” diye konuştu.


İlgili haberler
Kadınlar çocuk istismarına tepkili: cezalar caydır...

Şişli’de yaşayan kadınlar kadına yönelik şiddette yasaların uygulanmamasına tepki gösterirken, çocuk...

Üç çocuğuyla beraber yıllarca şiddet gören Sevgi:...

Güvenlik nedeniyle ismini Sevgi olarak verdiğmiz ve yabancı uyruklu olan bu güçlü kadın, üç çocuğuyl...

En tehlikeli virüs eşitsiz, adaletsiz, hukuksuz dü...

‘5 yıldır işsizim ve sosyal yaşamım yok. Bu süre boyunca iş aramama rağmen işverene göre yaşlı, devl...