Mamak Belediye Başkan Adayı İlke Işık: Güvenli kentleri birlikte kuracağız
EMEP'in Mamak Belediye Başkan Adayı Avukat İlke Işık Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde, 'Şiddete veya tacize uğramış hiçbir kadının yalnız kalmamasını sağlayacağız' dedi.

Emek Partisi Mamak Belediye Başkan Adayı Av. İlke Işık, yerel seçim faaliyetleri kapsamında Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaretinde kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Işık, "Kadınlar hem ülkemizde hem Mamak'ta tacize ve şiddete maruz kalıyor. Biz bulunduğumuz alanlarda daha güvenli kentleri birlikte kuracağız. Bugün Mamak'ta ne bir kadın sığınma evi ne de danışma merkezi bulunmaktadır. Bizler birlikte bu eksiklikleri gidererek, şiddete veya tacize uğramış hiçbir kadının yalnız kalmamasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaretinde okullarda çocuklara ücretsiz yemek verilmesi için MEB'e dava açan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nin bu talebine değinen Işık, "Bugün Türkiye genelinde çocuklar okullarda açlıkla karşı karşıya kalabiliyorlar. Sağlıklı gıdaya erişimi olmayan çocuk sayısı oldukça fazla. Okullarda ücretsiz bir öğün sağlıklı yemek verilmesi gerekmektedir. Bu önlemi Mamak'ta ve tüm ülkede uygulamalıyız. Çocuklarımızın sağlığı ve beslenmesi için bu adımı atmalıyız" dedi.

'ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE SORUNLARIMIZI AŞACAĞIZ'

Kadınları önemli taleplerinden biri diğeri olan ücretsiz kreş sorunu hakkında da konuşan Av. Işık, "Her mahallede ücretsiz kreşlerin kurulması da önemli bir konudur. Çalışan kadınların çocuklarına güvenilir ve kaliteli bir kreş ortamı sağlanmalıdır. Ücretsiz kreşlerin yaygınlaştırılması, hem annelerin çalışma hayatına dönmesini kolaylaştıracak hem de çocukların ihtiyaçlarına uygun şekilde bakılmalarını sağlayacaktır. Bu sayede aileler için maddi yük azalacak ve çocukların gelişimi desteklenecektir" diye konuştu. Kadınlara teşekkürlerini ileten Av. Işık "Bugün kadınların mücadelesini sürdüren bu derneğin olması çok kıymetlidir ancak bir arada örgütlü mücadele sürdürürsek sorunlarımızı aşabilir bulunduğumuz alanları değiştirebiliriz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Narlıdere’de kadınların yerel yönetimden talepleri...

Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma grubu ve Narlıdere Çağdaş Erzincanlılar Derneğinin or...

Nasıl bir yerel yönetim lazım bize?

Yerel yönetim anlayışı temel olarak, kadınların yaşadıkları kenti; kendi ihtiyaçları doğrultusunda d...

Yerel seçim kadınlar için neden önemli?

Kriz kadınları nasıl etkiliyor, kadınlar yerel seçimlerde neler talep ediyor? Emek Partisi Genel Baş...