Manisa’da kadınlar sorunlara karşı çözüm yollarını konuştu
Manisa’da 8 Mart öncesi yapılacak basın açıklaması için ellerine ipler alan kadınlar anlattıkları her sorunda iplere birer düğüm attı. Daha sonra bu düğünlerin nasıl çözülebileceği üzerine konuştular.

Manisa'da kadınlar bir araya gelerek yaşadıkları sorunlara karşı çözüm yollarını konuşarak ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Manisa Kadın Platformunun çağrısıyla Manisa Cemevinde bir araya gelen kadınlar 8 Mart öncesi sorunlarını tartışırken çözüm önerilerini de dile getirdi.

Etkinlikte bir de drama çalışması yapan kadınlar, her sorun için parmaklarına birer ilmek doladılar. Daha sonra bu düğünlerin nasıl çözülebileceği üzerine konuşan kadınlar, ortak mücadelenin önemine değindi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Refika Özdemir sorunların çözümü kapsamında 6284 sayılı yasanın ve İstanbul Sözleşmesini savunmanın önemli olduğunu söyledi.

Kadınların işyerinde yaşadığı sorunları dile getiren SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan, özellikle işyerinde kreşlerin bulunmamasının kadın çalışanları zor durumda bıraktığını ifade etti. Pehlivan ortak talepler etrafında birleşme vurgusu yaptı.

“ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN MÜCADELESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

Eğitim Sen Manisa Şube Kadın Sekreteri Ayşe Dubaz da toplumsal cinsiyet eğitiminin önemli olduğunu söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencisi Eylem Demirhan öldürülen bütün kadınların mücadelesini amfilerde, fabrikalarda, evlerde bir araya gelen kadınların yükselteceğini söyledi. Demirhan, “Yıldız Teknik üniversitesinde Elazığ depremini çocuk yaşta evlenmenin yasaklanmasına bağlayan sözde akademisyenin, okuldan atılmasını sağlayan arkadaşlarımızın birliğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü örgütlülüğümüzü artırdığımız ve daha çok kadına ulaştığımız bir süreç olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Ev emekçisi kadınların da söz alarak evde çalışmanın zorluklarını anlattı. Konuşmalardan sonra şiirler ve müzik dinletisiyle sona bulan etkinlikte, 8 Mart Pazar günü saat 12.00'da Manolya Meydanında yapılacak olan basın açıklamasına da çağrı yapıldı.  


İlgili haberler
Manisa’da kadınlar 8 Mart’ta sokakta

Manisa’da kadınlar, Manisa Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart’ta sokağa çıkıyor: ‘Mücadele kadınl...

8 Mart’a kadar yapacak çok işimiz var!

Mudanya Alevi Kültür Derneğinde kadınlarla bir araya gelen Bursa Ekmek ve Gül Grubu, sadece sorunlar...

8 Mart’a doğru: 8 Mart kimin günü?

8 Mart'a doğru kadınların ortak dertlerine, mücadelesine ve birlikte neler yapabileceğimize yakından...