Maraş’ta 14 yaşındaki N.A’ya, 5 kişi tarafından sistematik cinsel istismar
Maraş’ta bir çocuğun sistematik biçimde istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Faillerden 4’ü tutuklanırken birinin firar olduğu belirtildi.

Maraş’ta 5 erkeğin, 14 yaşındaki N.A’yı sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi 11 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken faillerden birinin firar olduğu öğrenildi.

Olay, N.A.’nın kuzenine "Ben artık dayanamıyorum, bu dünyadan gideceğim" diye mesaj atmasıyla ortaya çıktı. Mesajın ardından N.A., intihara teşebbüs etti. Daha sonrasında ailesinin, kızlarına ne olduğunu sormaları üzerine N.A., 5 kişinin kendisini istismara maruz bıraktığını söyledi. Aile 9 Nisan’da failler hakkında suç duyurusunda bulundu.

FAİLLERDEN BİRİ YAKALANAMADI

Suç duyurusunun ardından N.A’yı istismara maruz bırakan Emrah Akkurt, Ali Dayı, Oğuzhan Kesen tutuklandı, Ali Tutak adli kontrolle serbest bırakıldı. Gelen tepkiler üzerine Ali Tutak yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili faillerden Veysel Akkurt ise firar durumda olduğu için yakalanamadı.

7 yaşındayken Oğuzhan Kesen tarafından istismara uğradığı öğrenilen N.A., istismarın 4 sene boyunca sürdüğü belirtildi. Ali Dayı isimli şahsın N.A. 12 yaşındayken zorla eve götürerek istismar ettiği ortaya çıktı. İstismarın videoya alınmasının ardından N.A., Ali Dayı ve bir arkadaşı tarafından "bunları abine gösteririz" diyerek tehdit edildi. 13 yaşındayken Emrah Akkurt tarafından istismara maruz bırakılan N.A., aynı zamanda Akkurt’un sosyal medya üzerinden de dijital şiddetine maruz kaldı. Bu süreçte aynı zamanda N.A’ya uyuşturucu madde verildi. N.A’nın hem tehditlerle hem de uyuşturucu madde verilerek uzunca bir süredir sistematik bir şekilde istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Yaşadığı istismar yüzünden psikolojik sorunlar yaşayan N.A’nın tedavi amaçlı psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

Fotoğraf: Güzin Kızılaslan/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
‘Çocuk Susar, Sen Susma’ sloganı neden doğru bir s...

Çocuk istismarı oldukça kritik bir konu, çok yönlü özel bir mesele. Bu nedenle bu konuda eylemlerimi...

Cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki çocuk...

Y. Ercan adlı kişinin, şiddet uygulayıp cinsel istismarda bulunduğu 2 yaşındaki çocuk, yaşadığı trav...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...