Melisa’ya saldıran Ercan Kızılateş: ‘Tahrik etti, pişmanım’
Melisa Sağlam’a saldırı davasının ilk duruşması görüldü. Sanık mahkemede ‘Tahrik oldum, pişmanım’ diyerek özür diledi. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Haziran ayında Pendik-Aydos minibüs hattında yolculuk yaparken şort giydiği ve Ramazan ayı olduğu gerekçesiyle Ercan Kızılateş’in saldırısına uğrayan Melisa Sağlam’ın davasının ilk duruşması İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Sanık savunmalarında oruçlu olduğunu, Melisa’nın giyiminden tahrik olduğunu söyleyerek özür diledi. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak sanık sanık savunmasını yaptı. Sanık “Böyle giyinerek beni tahrik ediyorsunuz’ dedim. Böyle giyinmesi doğru değildi, sakince uyarmak istedim. Yerine oturduğunda telefonda birine anlatarak ‘Gerizekalı, salak’ diye bana hakaret etmeye başladı. Ben de buna kızdım. Tahrik oldum, öfke duydum. Ben saçını da çekmek istedim ama kedime hakim oldum. Hakaretinden dolayı tepki gösterdim” dedi. Sosyal Medyada cani gibi gösterildiğini dile getiren sanık yaptıklarından pişman olduğunu söyledi, Melisa’dan özür diledi.

SANIĞIN ÖZRÜNÜ KABUL ETMİYORUM
Ardından konuşan Melisa Sağlam olayın yaşandığı günü “Bana bakma dediğimde ‘böyle giyinirsen nasıl bakmam. Sen üstünü başını açarsan tahrik olurum’ diye yanıt verdi” sözleriyle anlattı. Melisa, şikayetçi olduğunu, davaya katılmak istediğini belirterek “Olaydan sonra tek başıma dışarı çıkamıyorum, otobüse binemiyorum. Karşı cinse güven hissimi yitirdim. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar sanığın düşünceleri gibidir. Kendimi güvende hissetmiyorum. Ayrıca sanığın özrünü kabul etmiyorum” dedi.

MELİSA’NIN AVUKATLARI: CİNSEL SALDIRI VAR
Melisa’nın avukatları, “Edep ve haya var’ diyor sanık karakol ifadesinde. Sanık hakaretten de yargılanmalıdır. Cinsel saldırıda bulunduğunu düşünüyoruz. Dakikalarca ‘takıntı’ yaptığını söyledi. Müvekkilimize saldırının ardından bir de kendisine doğru çekti, sarılmaya çalıştı. Bunların hepsi cinsel saldırıdır” şeklinde konuştu.
Olay günü minibüsü kullanan şoför Emre Güney de tanık olarak dinlendi. Güney “Oruçluydum birsi inecek var dedi durdum, arkada bir arbede oldu döndüm ama ne olduğunu göremedim” dedi. Melisa’nın annesi ise Melisa’nın evde yalnız kalamadığını, tek başına otobüslere binemediğini belirterek, “Kimse benim kızımın yaşam tarzına müdahale edemez, hakkı yoktur” diye belirtti.
Mahkeme, sanığın tutukluluğuna devam kararı vererek duruşmayı 12 Eylül tarihine erteledi.

KADIN HAKLARI MÜCADELESİ YAŞAM MÜCADELESİ HALİNE GELDİ
Duruşma sonrası Adliye önünde açıklama yapıldı. Melisa’nın Avukatı Nuriye Alsancak “Günümüzde artık kadın hakları mücadelesi maalesef bir yasam mücadelesi ve hayatta kalma mücadelesi haline geldi” dedi. Kararın sevindirici olduğunu ifade eden Alsancak, “Biz kadınlar olarak bu duruşmayı çok önemsiyor ve takip ediyoruz. Neden önemsiyoruz ? Öncelikle bu korkunç olayı yaşanması sebebiyle kadın arkadaşımızın yanında olduğumuzu göstermek adına önemsiyoruz. İkinci ve önemlisi kadınlar olarak sokakta, işyerinde, her yerde yaşama özgürlüğümüzü savunmak adına bu dosyayı önemsiyoruz. Günümüzde artık kadın hakları mücadelesi maalesef bir yasam mücadelesi ve hayatta kalma mücadelesi haline geldi” diye konuştu.
İlgili haberler
Minibüste saldırıya uğrayan Melisa: Kadınlar peşin...

Minibüste ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Ekmek ve Gül’e...

Melisa’nın dolmuşta yaşadığını ben fabrikada yaşad...

Melisa, seni gözlerinden öpüyorum. Ne olur sakın susma! Bana umut oldun. Eğer ben de ses çıkarsaydım...

Ailesi tarafından fuhşa itilen genç kadını devlet...

Ayşe Arman’ın köşesine taşıdığı bir öykü çok tartışıldı. Ailesi tarafından pazarlanan bir genç kadın...