Mersin Kadın Platformundan istismar failinin serbest bırakılmasına tepki
Mersin Kadın Platformu, 3 çocuğunu istismara maruz bırakan S.D. adlı erkeğin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Mersin Kadın Platformu, S.D. adlı erkeğin, 3 çocuğa sistematik olarak istismara maruz bırakmasına rağmen emniyette ifadesi alınarak serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya istismara maruz bırakılan 3 kardeş, anneleri ve çok sayıda kadın örgütü temsilcisi katıldı.

Platform adına açıklama yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şofer, istismar olayının çok uzun yıllar öncelere dayandığını, yapılan şikâyetlerin ve soruşturmaların etkisiz yapılmasından kaynaklı failin serbest bırakıldığını kaydetti. S.D.’nin serbest bırakıldıktan sonra da istismarda bulunduğu çocuklardan şikâyetlerini geri alınması yönünde tehdit ettiğini ve baskı uyguladığını belirten Şofer, “Cinsel istismar davalarında soruşturma titizlikle ve etkin yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Bu olayın peşini bırakmayacağız. 3 kız kardeşin yanındayız” diye belirtti.

‘POLİS ‘SEN YANLIŞ ANLAMIŞSIN’ DEDİ’

Ardından, istismara maruz bırakılan H.G konuştu. Olayı yargıya taşımak için ilk olarak polise gittiğini fakat polisin kendisine “Sen yanlış anlamışsındır” dediğini aktaran H., kendisine polislerin yardım etmediğini vurguladı. Olayı polise aktardıktan sonra S.D.’nin fiziksel işkencesine uğradığını da sözlerine ekleyen H., “Çocukken, babam bizi severken anlam veremiyordum. Ama şimdi anlıyorum. Uzun yıllar sonra kardeşlerime konuyu açtıktan sonra istismara maruz kalanın bir tek ben olmadığımı anladım. Şikayetimden sonra bizi istismar eden o adam cezaevine konulması gerekirken, bugün elini kolunu sallayarak geziyor” dedi.

Susi A. da hem kendisine hem de çocuklarına yönelik istismarla hayatlarının ellerinden alındığını dile getirdi. Yaşananları “hak etmediğini” ifade eden Susi, ne kendi ailesinin ne de devletin istismar olayından sonra kendilerine sahip çıkmadığını ifade etti. Susi, istismarda bulunan erkeğin hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Savcı boşanmayı ‘husumet’ saydı, istismarcı babayı...

Çocuklarını istismar ettiği, tehditle susturduğu ortaya çıkan baba, savcı tarafından ‘iyi niyetli’ b...

Şeyma’yı babası ‘erkek arkadaşı var’ bahanesiyle ö...

Ankara Çubuk’ta lise öğrencisi 17 yaşındaki Şeyma Yıldız, erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle babası t...

Liseli kadınlar: 'Hep birlikte şiddete karşı durma...

Ankara Çubuk'ta 17 yaşındaki lise öğrencisi Şeyma Yıldız, erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle babası t...