Mersin'de 20 yaşındaki işitme engelli kadın katledildi
20 yaşındaki Edanur Esendere, Mersin'de Mehmet Can Yılmaz tarafından bıçaklanarak katledildi.

Mersin'de işitme ve konuşma engelli Edanur Esendere'nin (20) ormanda cesedi bulundu. Esendere'nin kendisi gibi işitme ve konuşma engelli erkek Mehmet Can Yılmaz (22) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti işlediğini itiraf eden Yılmaz ile kendisini yönlendirdiğini öne sürdüğü Ramazan Acun, tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, cinayet 9 Şubat'ta Toroslar ilçesi, Işıktepe Mahallesi'nde yaşandı. Bölgede hayvan otlatan çoban, ormanda kadın cesedi bulunca, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler,işitme ve konuşma engelli Edanur Esendere''nin bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Esendere'nin, Mezitli ilçesinde yaşadığı tespit edildi. Edanur Esendere'nin cansız bedeni, incelemelerin ardından adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Soruşturmada, Esendere'nin cinayet günü, kendisi gibi işitme ve konuşma engelli olan Mehmet Can Yılmaz ile halk otobüsüne binerek Işıktepe Mahallesi'ne gittikleri saptandı. Mehmet Can Yılmaz gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Yılmaz, tercüman eşliğinde alınan ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Mehmet Can Yılmaz, cinayete kendisini Adana'da yaşayan Ramazan Acun'un yönlendirdiğini öne sürdü. Ramazan Acun da gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 2 fail, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ocak ayında 23 kadın öldürüldü

Ocak ayında en az 57 kadın şiddet, en az 27 kız ve oğlan çocuğunu istismara, en az sekiz kadını taci...

Mersin Kadın Platformu: Katledilen kadınlar isyanı...

Pozcu Platinum önünde basın açıklaması yapan Mersin Kadın Platformu, kadın katillerinin en ağır ceza...

Genişleyen öfkeyi dayanak almak, örgütlenmesine da...

Boşuna değil son günlerin tüm direnişlerinde iki sloganın öne çıkması… 'Birleşe birleşe kazanacağız'...