Mersin’de 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar: Failler serbest bırakıldı!
CHP’li Vekil Alpay Antmen, Mersin’de 6 yaşındaki çocuğun imam, akraba ve komşusu tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Anamur’da 6 yaşındaki bir kız çocuğunun önce imam ardından çocuğun akrabaları ve komşusu tarafından sistematik istismara uğradığını açıkladı.

‘FAİLLER SERBEST BIRAKILDI’

Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile istismarı aktaran Antmen, “12 yaşındaki bir kız çocuğumuz, 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış. İki eniştesi ve bir komşuları da çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler. Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı. Çocuğumuz koruma altında. 4 kişi serbest ama savcılık itiraz etti” dedi.

Antmen, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Mersin Anamur ilçesinde maalesef üzücü bir olay yaşandı. 12 yaşındaki bir kız çocuğumuz 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış. Ve 6 yıl sonra bugün 12 yaşındayken, öğretmenleri fark ediyor. İki eniştesi ve bir komşuları, 3 kişi daha, çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler. Bu konuda öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, olayı takip ettiler, son derece ısrarcı oldular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Mersin İl Müdürlüğü, Anamur Sosyal Hizmet Müdürlüğü de bu konuda yardımcı oldu. Çocuğumuz alındı. Yurda yerleştirildi. Çocuğumuzun babası yok, annesi de kendine bakamayacak durumda; o da devlet korumasına alındı. Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı. Şimdi Anamur Başsavcılığı bu karara itiraz ediyor. Bu çok acı bir olay. Öğretmenlerin dikkati olmasa bu olay ortaya çıkmayacaktı. Ve işin en kötü tarafı, bu hep ‘Bir kereden bir şey olmaz’ denilen zihniyetin tezahürleri. İktidar sahiplerinin eylem ve söylemleri, yandaşların eylem ve söylemleri çocuklarımızı buna maruz bırakıyor. Bu konuda adalet bekliyorum, adalet istiyorum ve olayı sonuna kadar takip edeceğimizi buradan bildiriyorum.”

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan/csgorselarsiv.org 

İlgili haberler
Eğitim Politikası Uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı:...

Eğitim Politikası Uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı’yla çocukların tarikat ve cemaat çemberine sistemat...

İstismar mağduru çocuğun annesi: Bakan çocuğu için...

İstismar mağduru çocuğun annesi: Bir savcının, bir bakanın çocuğu benzer bir şey yasaydı ne yapılaca...