Merve Kotan’ın ailesine saldırı davası görüldü
Merve Kotan'ın ailesine yapılan saldırının davası 21 Ocak'ta Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada dinlenen tanık saldırı olayını doğruladı. Dava 6 Nisan'a ertelendi.

Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i silahla vurarak öldüren Muhammet Gürsoy'un iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasısında sanık ve sanığın yakınları Merve Kotan'ın ailesine saldırmıştı. Saldırı davasının ilk duruşması dün -21 Ocak- Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Duruşmada, saldırı sırasında  görevli polis memuru tanığın ifadesi dinlendi. Tanık ifadesinde saldırı olayını doğrularken Merve Kotan'ın erkek kardeşinin boynunun kızarık olduğunu ifade etti. Sanıkların duruşma gün ve saatinde SEBGİS ile hazır edilmesine, Aydın İl Emniyet Müdürlüğünden görevli polis memurlarının kimlik bilgilerinin tespit edilerek tanık olarak işlem yapılmasına karar verildi. Bir sonraki duruşma günü 6 Nisan 2021 saat 9.30 olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?
Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gürsoy’un yargılandığı duruşmada sanık ve ailesi Kotan ailesine saldırıda bulundu.
Mahkemede savunmasını yapan sanık Muhammet Gürsoy, olay gecesi Kotan ve Türkmen arasında bir yakınlaşma olduğunu gördüğünü söyleyerek cinayet işlemesinin bahanesini "namus" olarak açıkladı.
Merve'nin babası Salih Kotan sanığın “namus” gerekçesine tepki göstererek “İki kişiyi öldüren bir kişi nasıl namustan bahsedebilir” diye konuştu. Bunun üzerine Sanık Gürsoy, Merve’nin babası ve annesine parmak sallayarak bağırdı ve babasına saldırmaya çalıştı. Sanığın annesi ise Merve’nin erkek kardeşine saldırdı, boğazını sıktı. Sanık ailesinin saldırıları üzerine mahkemeye ara verildi. Herkes dışarıya çıktığında ise sanığın 30’a yakın arkadaşı Merve’nin erkek kardeşine saldırdı. Polis müdahalesinin ardından ortalık yatıştı ve davaya devam edildi.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Gürsoy hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, E.Ö. hakkında ise "kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Merve Kotan’ı öldüren sanığın ailesinden saldırı

Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gü...

GÜNÜN KAMPANYASI: Merve Kotan için adalet

Ayrılmak istediği erkek tarafından silahla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Merve Kotan için ablası...

Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...