Metal işçisi kadınlar: Hiçbir şeye paramız yetmiyor
Pazar günü Türk Metal Sendikasının Bursa’da gerçekleştirdiği mitinge katılan metal işçisi kadınlar, ‘Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar. Kararlıyız, sonuna kadar mücadelemizin arkasındayız’ dedi.

Türk Metal’in Bursa’da düzenlediği mitinge katılan metal işçileri, artan yoksulluğa öfkeli. Tepkilerini “Yetmiyor”, “Sosyal hayatımız yok”, “Yoksulluk ailemize yansıyor”, “Zaten aldığımız vergiye gidiyor” sözleriyle dile getiren işçiler, sendikalarının taslağında yer alan yüzde 26 zam talebinin bile erimeyi tam karşılamayacağına dikkat çekti. Hükümetin temel tüketim mallarına, doğal gaza, elektriğe yaptığı zamlar nedeniyle içine sürüklendikleri yoksulluktan kurtulmak isteyen işçiler, daha etkili eylem kararlarını uygulamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Etkili eylem kararları isteyen metal işçileri arasında kadınlar da öne çıkıyor. Bursa’da yapılan mitingde konuşan metal işçisi Kevser Öksüz, verilen zammın pazara da diğer giderlere de yetmediğini ifade ederek, “Hiçbir şeye paramız yetmiyor. Hadi biz bekarız. Bir de evliler var. Çocuk büyütüp, okutanlar var. Onlar için daha zor daha sıkıntılı. Hiçbir şekilde sosyal hayatımız yok.” diye konuştu.

Bir diğer Metal işçisi Nuray Keçilioğlu ise “Gemileri yaktık, sonuna kadar direneceğiz. Yetmiyor. Ocak ayında maaşımızı alıyoruz vergiden sonra bir şey kalmıyor. Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar. Kararlıyız, sonuna kadar mücadelemizin arkasındayız” dedi.


ANNEM OKUL İHTİYAÇLARIMI KARŞILAYAMIYOR
Annesi metal işçisi olan İrem Aydın da şunları söyledi: “Anneme sunulan haklar o kadar düşük ki ben okuyorum okul ihtiyaçlarım dahi karşılanamıyor. Asgari ücrete zam yaptılar ama aynı oranda ekmeğe de her şeye de zam geliyor. Bir taraf yükseltilirken diğer tarafta yükseltiliyor. Bu yüzden kimse hakkını alamıyor. Yani kimse geçinemiyor. Küçük çocukları olanlar var. Kimse bunları düşünmüyor. Herkes kendisini düşünüyor. Ben şu anda meslek okulunda okuyorum. Genellikle ihtiyaçlarım bin liradan aşağı olmuyor. Ki dershaneye ya da kursa gitmek istiyorum, ona bile gidemiyorum. Çünkü para yetmiyor. Fabrikalar artık bir bir batıyor. Babam iş bulamıyor. Yani ona göre bir para vermeleri gerekiyor ama hiç kimse bu imkanı tanımıyor.”

Kaynak: Evrensel

İlgili haberler
Metal işçisi kadınlar: Yok öyle bir dünya, bu düze...

3 yıllık metal işçisi Hamide ‘Eskiden yılbaşını iple çekerdik, tatil oluyor, bir gece de olsa eğleni...

Türk Metal üyesi kadınlar: Eylemler güzel ama konu...

Metal işçisi kadınlar sözleşme için yapılan eylemlerde ön safta olmaktan mutlu. Ancak sendikanın fab...

Metal işçisi kadınlar da MESS dayatmalarına karşı...

Bursa ve Gebze’de düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatmasına karşı miting düzenleyen meta...