Mevsimlik tarım işçisi kadın iş cinayetinde yaşamını yitirdi
Urfa’dan Yozgat’a mevsimlik işçi olarak giden 20 yaşındaki genç kadın odun toplarken kanalizasyona düşerek can verdi.

Mevsimlik tarım işçisi olarak ailesiyle birlikte Urfa Siverek’ten Yozgat’a giden 20 yaşındaki Gülbahar Akdeniz odun toplarken kanalizasyona düşerek hayatını kaybetti.

Siverek Çıkrık kırsal mahallesine bağlı Mehmetbey mezrasından, mevsimlik tarım işçisi olarak ailesi ile birlikte Songur'a bağlı Mugallı köyüne giden Gülbahar Akdeniz, arkadaşı ile birlikte odun toplarken alınmayan önlemler sebebiyle kanalizasyon çukuruna düştü.

Genç kadının kanalizasyon çukuruna düştüğüne gören arkadaşı, durumu ailesine haber verdi. Ailenin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kanalizasyondan çıkarılan genç kadının hayatını kaybettiği belirlendi.

Gülbahar Akdeniz’in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından aileye teslim edildi ve Karacadağ Çıkrık köyüne defnedildi.

Öte yandan istihdam olanaklarının yetersizliğiyle Urfa’dan her yıl onbinlerce kişi mevsimlik tarım işçisi olmak için ülkenin farklı farklı tarım alanlarına çalışmak göç ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de Siverek'ten mercimek hasadında çalışmak amacıyla Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden mevsimlik işçilerin kaldığı çadırlar olumsuz hava koşulları nedeniyle yerle bir olmuştu. Çadırların zarar görmesinin ardından aileler çocuklarını battaniyelerle ısıtmaya çalışmış ve kendilerine yardım gelmediğini söylemişti.

İlgili haberler
Milyonlarca mevsimlik tarım işçisi yine unutuldu

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar: Sabahın köründe tarlada başlayan, gece yarısına kadar bitmeyen mesa...

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar anlatıyor

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar yaşamlarını, hayallerini, sorunlarını anlatıyor. Yıllardır sorunları...

Uzun, güvencesiz, insafsızca... Tarım işçisi kadın...

Günde 12 saat, sabahtan akşama dek güvencesiz, geleceksiz durmadan çalışıyor tarım işçisi kadınlar....