Mikrofonumuz 1 Mayıs alanlarında...
Gebze, Ankara, Bursa, İzmir... Kadınlar Ekmek ve Gül mikrofonlarına taleplerini anlatıyor...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 1 Mayısı Gebze'de karşıladı. "Yaşama hakkımızı ve özgürlüğümüzü yok sayanlara hayır, dayanışmayı büyütmek için 1 Mayıs'ta alanlardayız" pankartıyla yürüyen kadınların en önemli talepleri "ücretsiz kreş, kıdem tazminatı hakkının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" oldu. 


Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs'ta kadın emekçilerin bir gündemi de OHAL bahanesiyle çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle işsiz bırakılmaktı. Yayınımızda KHK ile ihraç edilen, sendikalarında mücadele etmeye devam eden kadın emekçiler vardı.


İşçi kenti Bursa, işçi kadınların da sözlerini güçlü bir biçimde 1 Mayıs alanına taşıdığı kentlerden biri oldu. Yayınımızda konuşan işçi kadınların kıdem tazminatının yok edilmesi girişimlerine itirazı vardı. Kimisi vardiyadan çıkıp gelen, kimisi çocuğuyla yürüyüşe katılan kadınlar taleplerini şöyle dile getirdiler...

İzmir'de Gündoğdu Meydanına gelen Güvenlik Sen üyesi güvenlik işçisi kadın işçilere de mikrofonlarımızı uzattık. Kadın işçilerin en önemli talebi, diğer illerde de olduğu gibi kıdem tazminatının kaldırılmaması idi. "Geleceğimiz için, çocuklarımız için buradayız" diyen kadınların taleplerini kendilerinden dinleyin:



İlgili haberler
GÜNÜN TARİHİ: Haymarket direnişinin kadın yüzleri

İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı 1 Mayıs yapan tarihteki kadın örgütçülerden,...

Kadınların 1 Mayısı...

Türkiye'nin dört bir tarafından kadınların 1 Mayıs fotoğrafları

İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, hayallerimiz... İş...

Kimisi alana gidemediği için mutsuz, kimi uzun yıllar sonra ilk defa 1 Mayıs'a katıldığı için heyeca...