Milas tecavüz olayında mahkeme tüm sanıkların yakalanmasına karar verdi
Milas’ta geçen yıl Mutlu Erbey’in tecavüzüne maruz kalan S.F.Y.’nin davasında mahkeme tutuklu olmayan diğer sanıkların da yakalanmasına karar verdi.

Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadın, 4 Mart 2020 tarihinde internette bulduğu bir iş ilanı üzerine Mutlu Erbey adlı erkekle görüşmeye gitti. Ofisinde Erbey’in tecavüzüne maruz kalan S.F.Y sonrasında ise fuhuş çetesi tarafından alıkonuldu. Tecavüz olayına karşı S.F.Y.’nin açtığı davanın ilk duruşması bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum İlçe Örgütü, CHP Bodrum İlçe Örgütü, Kent Kadın Konseyi, Türkiye İşçi Partisi, Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği, Bodrum Kadın Dayanışması ve Mor Dayanışma destek verdi. 

Duruşmaya S.F.Y., avukatı Eren Keskin, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu, sanık avukatları hazır bulundu. Sanık Mutlu Erbey ise tutuklu kaldığı Muğla Kapalı İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS bağlantısıyla katıldı.

Mahkeme sanık Erbey’den savunmasını istedi. Erbey kendisinden para istediğini, birlikte yemek yediklerini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Erbey, beraatini talep etti.

DURUŞMA 22 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Erbey’in iş görüşmesi için internete koyduğu şirketle bir bağı olmadığını soruşturmada öğrendiğini belirten S.F.Y., sanık ve çevresinin bir fuhuş çetesi olarak bu yöntemle birden fazla kadına da aynı şiddette bulunduğunu ileri sürdü. Dava açtığı için çete tarafından farklı numara ve kişilerden sürekli tehdit aldığını belirten S.F.Y, sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Mahkeme tutuklu olmayan diğer sanıkların da yakalanmasına ve eksik hususların tamamlanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 22 Haziran’a erteledi.

‘TECAVÜZE UĞRAYAN KADINLARIN SUSMASIN’
Duruşmayı Muğla’da bulunan pek çok kadın örgütü takip etti. Duruşma sonrasında açıklama yapan kadınlar, “Erkek adalet değil, gerçek adalet, Tecavüz Çetesi Yargılansın” yazılı pankart açtı. Eylemde konuşan Av. Eren Keskin, “Bu ülkede tecavüze uğrayan kadınların susması, geri çekilmesi istenir. Ancak müvekkilim susmayarak, bir yıl boyunca kendisi hukuk mücadelesi vererek, davayı bu aşamaya getirdi. Bu dava tek kişilik bir dava değil. Sanık ve çevresinin bir fuhuş çetesi geçmişi var. Bize bu çetenin mağduru olmuş kadınlar ulaştılar. Dosyamızda tanık olarak dinlenecekler. Bahsi geçen şirketin yetkilileri de Erbey ve çetesi hakkında dava açacak. Diğer sanıkların şimdiye kadar ifadeleri alınmamıştı. Bugün duruşmada bu talebimiz kabul edildi, bizim için sevindirici oldu” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Geri Gönderme Merkezindeki tecavüz davasında sanık...

Van’daki Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüzle ilgili davada güvenlik görevlileri hakkın...

Tecavüz davasında sanıklar 'mini etek ve fotoğraf'...

Tatile gittiği Antalya’da iki kişinin tecavüzüne maruz kalan Meryem’in davası görüldü. Davayı takip...

Tecavüz davasında akla zarar savunma: İşini düzgün...

Ankara’da veteriner hekime tecavüz suçundan yargılanan Profesör H.B. yeniden hakim karşısında.