Milas’taki fuhuş çetesi davasında sanığa 15 yıl ceza verildi
Milas’ta sahte iş ilanı vererek kadınları fuhşa sürükleyen çete üyelerinden sadece Mutlu Erbey ceza adlı. S.F.Y., soruşturma sürecinde polis, asker ve savcı tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Muğla’nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhşa sürükleyen çete üyeleri, Ayşe Gündüz, Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ve aynı zamanda tecavüz faili Mutlu Erbey hakkında S.F.Y.’nin açtığı davanın karar duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları ve S.F.Y katılırken, fail erkek Mutlu Erbey SEGBİS le tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevinden katıldı.

FAİLE 15 YIL CEZA

Duruşmada savunma yapan sanık Mutlu Erbey ve avukatı S.F.Y. ile uzun süre sevgili olduklarını iddia ederek beratını talep etti. S.F.Y.’nin avukatları ise failin çelişkili ifadeler verdiğini belirtti.

Mahkeme heyeti sanığa “cinsel saldırı suçundan” 13 yıl, “şantaj suçundan” 2 yıl olmak üzere toplamda 15 yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca fail hakkında “zorla alıkoymaktan” suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, diğer sanıkların ise olayla ilgilerinin olmadığına kanaat getirerek beraatına karar verdi.

KESKİN: KARAR EKSİK

Duruşma sonrası dava avukatları kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, davanın tecavüze maruz kalan kadının çabaları sonucunda açıldığını ve failin ancak bir yıl sonra tutuklandığını belirtti. Kararı temyiz edeceklerini söyleyen Keskin, “Biz olayın diğer sanıklarla beraber organize bir suç olduğunu düşünüyoruz. Bu yanıyla karar eksik. Ama failin ceza alması önemli. Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra kadınlara mücadele azmi verecek olan bu kararları önemsiyoruz” diye belirtti.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Dava avukatlarından Evrim İnan da uzun süre mücadele ettikten sonra alınan kararın önemli olduğunu aktardı. Yeterli bir mücadeleyle böylesi bir suç örgütünün dahi ceza alabileceğini kaydeden Çakır, “Suçtan zarar gören kadın çok hırpalandı. Soruşturma başlatıldığı an itibarıyla yargı kolluk kuvvetleri önüne set çektiler. Eksik bir yargılama oldu. Ama mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

MAĞDUR S.F.Y.: ASKER VE POLİSLER TEHDİT ETTİ

Kadın örgütlerinin kendini yalnız bırakmadığını dile getiren S.F.Y. ise dava süresince Emniyet Müdürlüğünde bir odaya kapatıldığını, polislerce şikayetini geri çekmesi için darp edildiğini aktardı. S.F.Y sözlerine şöyle devam etti: “Astsubay uzman çavuşlardan tehditler aldım. Savcı hakkında suç duyurusunda bulundum. Şimdi sanık sıfatıyla yargılanıyor. Adliyede suçsuz yere sivil polisler tarafından gözaltına alındım. Beni yok etmek istediler. Ama ben vazgeçmedim. Kadın örgütleriyle birlikte yol alın hukuk başvurularına onlarla gidin. O adamları ifşa edin bu sizin değil onların utancı. Biz utanılacak bir şey yapmadık. Her şeye rağmen başardım.”

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Fuhuş çetesini ifşa eden S.F.Y.: Korkmadım, korkmu...

Kendini fuhşa sürüklemeye çalışan Mutlu Erbey ve beraberindeki 3 kişiyi somut delillere rağmen ancak...

Fuhuş çetesi davasında DNA örnekleri eşleşti

Milas’ta S.F.Y. isimli kadına cinsel saldırıda bulunan ve fuhşa sürükleyen Mutlu Erbey ve üç sanığın...

Bölge’de ‘fuhuş çeteleri’ neden etkili soruşturulm...

Sosyolog Halide Türkoğlu ve Hakkâri İHD Yöneticisi Pınar Şen, bu suçların üzerinin örtülmeye çalışıl...

Yetiştirme yurtlarında fuhuş şebekesi neden araştı...

Yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kadınların ‘güçlü’ adamlarla fuhuş yapmaya zorlandıkları iddiala...

Telhamut Çadır Kentinde kadınların bir paket süt i...

Urfa’da bulunan Telhamut Çadır Kentinde kalan mülteci kadınların, erkek kamp çalışanları tarafından...

Milas’taki tecavüz davasında duruşma 3 Ağustos’a e...

Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadının, iş görüşmesi için gittiği ofiste Mutlu Erbey'in tecavüzüne uğr...