Milas’taki tecavüz davasında duruşma 3 Ağustos’a ertelendi
Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadının, iş görüşmesi için gittiği ofiste Mutlu Erbey'in tecavüzüne uğraması ardından açtığı davanın ikinci duruşması bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadının, iş görüşmesi için gittiği ofiste Mutlu Erbey'in tecavüzüne uğraması ardından açtığı davanın ikinci duruşması bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya S.F.Y., avukatı Eren Keskin ve Yüksel Genç, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Muğla Çağdaş Avukatlar Gurubu ve sanık avukatları hazır bulundu.

Dosyada suça adı karışan P.Y., A.G., A.L. için ilk duruşmada ifade vermeleri için yakalama kararı verilirken üç sanık bugün duruşma salonunda hazır bulundu.
Sanık Mutlu Erbey ise tutuklu kaldığı Muğla Kapalı İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmayı Mor Dayanışma ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri takip etti.

ÜÇ SANIK TUTUKSUZ YARGILANACAK

İlk duruşmasında beraatini talep eden Erbey, suçlamaları kabul etmedi. İkinci duruşmada tanık olarak dinlenen kişi, Erbey’den 2019 yılında maruz kaldığı şiddet ve tehditleri anlatırken mahkeme heyeti tanık beyanlarını, esasa ilişkin kanıt olmadığı gerekçesiyle reddetti. Ayrıca üç sanığın da tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma eksik hususların tamamlanması için 3 Ağustos’a ertelendi.

‘BASKIYA RAĞMEN HUKUK MÜCADELESİ VERİYORUZ’

Duruşmayı Muğla’da bulunan pek çok kadın örgütü takip etti. Duruşma sonrasında açıklama yapan kadınlar, “Erkek adalet değil, gerçek adalet, Tecavüz Çetesi Yargılansın” yazılı pankart açtı.
Açıklamada konuşan dava avukatlarından Eren Keskin, “İstanbul Sözleşmesi’nin neden kaldırılmak istediklerini bugün bir kez daha gördük. Müvekkilimin tüm tehdit ve baskılara rağmen susmayarak, hukuk mücadelesi veriyor. Bu dava tek kişilik bir dava değil, bir fuhuş çetesi var. Kadınları zorla fuhuşa sürükleyen bu çeteyle ilgili ayrı bir soruşturma dosyası da açıldı. Kadınların yaşam hakkını güvence altına alınan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemeyeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Milas tecavüz olayında mahkeme tüm sanıkların yaka...

Milas’ta geçen yıl Mutlu Erbey’in tecavüzüne maruz kalan S.F.Y.’nin davasında mahkeme tutuklu olmaya...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Ailesi tarafından fuhşa itilen genç kadını devlet...

Ayşe Arman’ın köşesine taşıdığı bir öykü çok tartışıldı. Ailesi tarafından pazarlanan bir genç kadın...