Minibüste şortlu kadını darbeden saldırgan serbest!
Ramazanda şort giydiği bahanesiyle Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemede yine serbest bırakıldı.

İstanbul Pendik'te bir minibüste şort giydiği gerekçesiyle Melisa Sağlam'a saldıran ve şiddet uygulayan Ercan Kızılateş tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek, Kızılateş'i serbest bıraktı.
Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı kararı çıkarılan Ercan Kızılateş Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.
Kızılateş, adliye koridorunda jandarma arasında ilerlerken görüntülerde açıkça görülmesine rağmen olayı bambaşka anlattı. "Darbettiğim yalan" diyen Kızılateş, "Görüntüler çok açık, darbetme olayı yok" dedi. Şikayetçi olduğunu söyleyen Kızılateş, "Kameraları görmüyor musunuz, tabi ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

TUTUKSUZ YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ
Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", “Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.
Mahkeme Kızılateş'i tutuklamadı, tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı.
Mahkeme, Kızılateş'in tutuklama istemini, suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimalini gerekçe göstererek reddetti.
Saldırganın 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve 20 Haziran'da tutuklandığı ortaya çıkmıştı.


'BİLİNÇLİ BİR NEFRET SUÇU'
Yaşanan saldırıyı Evrensel gazetetesine değerlendiren Avukat Cevriye Aydın, “Görüntüleri izlediğimizde saldırganın bilinçli bir şekilde ayrımcılık ve nefret suçu izlediğini görüyoruz. Ancak bu tür saldırılar maalesef ülkemizde sıradanlaştı.” ifadelerini kullandı. Kadına yönelik suçlar da yasalarda açık maddelerin olduğunu ifade eden Aydın, “Ceza kanununun 122. maddesi bu tür saldırıları nefret suçu olarak tanımlıyor ve 1 yıldan 3’e yıla kadar hapis öngörüyor. Yine ceza kanunun insanlığa karşı suçlar bölümünde bu tür saldırılar ‘insanlık suçu’ olarak değerlendiriliyor. Ve bunun da cezası 8 yıldan az değil. Yargının bu saldırıları böyle değerlendirmesi gerekiyor. Eğer böyle bir değerlendirme olmazsa bu gibi suçların önü alınamayacak.” ifadelerini kullandı.

'CEZASIZLIK POLİTİKASI YÜRÜTÜLÜYOR'
AKP iktidarı boyunca kadına yönelik suçlarda hızlı bir artış olduğuna dikkat çeken Aydın, “Büyük bir artış var çünkü bu tür suçlara karşı maalesef tolerans gösteriliyor ve bir cezasızlık politikası yürütülüyor. Sonrasında halkın tepkisi üzerine bazı olaylar karşısında geri adım atıyorlar ancak bu cezasızlık politikasından yürümeye devam ediyorlar.” dedi. Saldırganın ilk ifadesinin ardından tutuklanması gerektiğini ifade eden Aydın, “Saldırganı ilk gözaltına alındığında sorgulayanlar, yukarıda bahsettiğim gibi bir değerlendirme yapsaydı, saldırgan serbest kalmazdı. Çünkü bu saldırıların amacı kadınları sokaklara çıkamaz hale getirmektir ve bu da bir insanlık suçudur. Bu olayın gerçekten takipçisi olunması lazım. Bu sokaklarda özgürce yaşamak isteyen herkesin ortaya tepkisini koyması gerekiyor.” dedi.

Melisa Sağlam yaşadıklarını Ekmek ve Gül'e böyle anlatmıştı

İlgili haberler
Ayşegül Terzi davası: Saldırgan olayı hatırlamıyor...

Şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu davası görüldü. Bu zamana kad...

Minibüste saldırıya uğrayan Melisa: Kadınlar peşin...

Minibüste ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Ekmek ve Gül’e...

Minibüste kadına saldıran saldırgan için yeniden g...

Şort giydiği gerekçesiyle minibüste Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş’in görüntüleri ortaya ç...