Miraz Bebek ve tüm tutuklu çocuklar için balon uçurdular
Miraz bebeğinin 1. yaş günü için Gebze Cezaevi yönetimi içeride pasta kesilmesine izin vermemişti. Miraz’ın doğum günü bugün Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda balonlarla kutlandı.

Babasının cezaevine pasta götürüp doğum gününü kutlamak istediği fakat cezaevi yönetiminin izin vermediği Mirazbebeğin 1'inci yaş günü için Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda balon uçurularak doğum günü kutlandı. Doğum günü kutlamasında Miraz’ın halası Filiz Sarısoy duygularını dile getirdi. “Cezaevi yönetimi Miraz’a ilk doğum günü pastasını bile çok gördü. Bu ülkede çocuklar cezaevinde büyümemeli, ailelerinden, sevdiklerinden ve yuvalarından ayrı bırakılmamalı” dedi. İnsani ve vicdani hiçbir suçu olmamasına rağmen annesinin aldığı ceza sonucu Miraz’ın da bütün kişisel hak ve özgürlüklerinin elinden alındığını söyleyen Sarısoy, “OHAL ve KHK’ler ile çocuklar ve bebekler dahil binlerce insan mağdur edilmiştir. Darbeden bir gün önce dünyaya gözlerini açan Miraz ve cezaevinde kalan diğer 560 bebek adalet olmayan bu ülkede doğmanın bedelini ağır bir şekilde ödemektedir. Miraz bir senelik hayatının yarısını cezaevinin soğuk karanlık ve rutubetli duvarları arasında geçirdi. Bir kuşun havada kanat çırpışını göremedi, bir rüzgarın yaprağı nasıl kıpırdattığına şahit olamadı, yürümeyi ve koşmayı yaşıtlarıyla değil, kendisinden çok daha büyük insanlar içinde öğrenmek zorunda bırakıldı. Bir bebeğin hayatında, salıncakta sallanmak, kaydırakta kaymak bu kadar lüks olmamalıydı. Daha 7 aylık iken babasına cam demir parmaklıklar arkasından bakmamalıydı.”

BU BALONLAR CEZAEVİNDEKİ TÜM BEBEK VE ÇOCUKLAR İÇİN
Balonları cezaevinde kalan tüm bebek ve çocuklar için uçurduklarını ifade eden Sarısoy,
“Miraz bebek ve annesine özgürlük, herkes için adalet. İyi ki doğdun Miraz Bebek!” diyerek sözlerini sonlandırırken Miraz için pasta kesildi. Ardından üzerine Miraz’a “Adalet”, “Miraz Bebeğe Özgürlük” “İyi ki doğdun Miraz” yazılı balonlar gökyüzüne uçuruldu.


İlgili haberler
Adaletsizliğin kurbanı olan çocuklar

Anneleriyle beraber doğduğunda ya da doğduktan kısa süre sonra cezaeviyle tanışan 560 çocuk kötü koş...

GÜNÜN RAKAMI: 560 çocuğun bayramı buruk

Neşeli TV programları, janjanlı bayram reklamları, siyasilerin güllük gülistanlık bayram mesajları.....

Doğum günü pastasına bile tahammülleri yok

Annesiyle birlikte cezaevinde olan Miraz 1. yaş gününü kutlayacaktı. Ancak cezaevi yönetimi doğum gü...