Mitsuba işçileri direnişte, kadınlar en önde!
Gebze Mitsuba’da Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenme faaliyetine öncülük eden 4 işçi işten çıkarıldı. İşten atmaların ardından kadın işçilerin önde olduğu bir direniş başladı.

Gebze'de bulunan Mitsuba’da sendikalaşma faaliyetine öncülük eden işçilerin işten atılmaları üzerine direniş başlattı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi Mitsuba’da çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı. Ancak Mitsuba yönetimi sendikalaşma faaliyetine öncülük eden 4 işçiyi hukuksuzca işten çıkardı.

Dün 16-24 vardiyasında çalışan işçiler üretimi durdururken, atılan işçiler ise direnişe başladı. Bugün fabrika içindeki işçiler işe giriş ve çıkışlarda, molalarda yürüyüş yaparak, atılan işçilerin geri alınmasını talep etti.


Yürüyüşte kadın işçiler en önde yer alırken, “Atılan işçiler onurumuzdur”, “Bize huzur yoksa size de yok”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “İş, ekmek, özgürlük” sloganları atıldı. İşçiler, “Bugün patron daralma var diyor ama ne hikmetse öncü işçiler işinden oluyor. Kimse bizi kandırmasın, bu doğrudan sendikal hakkımıza karşı alınmış bir karardır. Bugün biz bu işten atmaları kabul etmeyeceğiz. İki talebimiz var, biri işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, diğeri ise bir an önce sözleşme masasına oturulsun” dedi.

Sendikalaştıkları için işten atıldıklarını vurgulayan işçiler de “Biz yetkimizi aldık. Patronun kabul edeceği yönünde duyumlar olsa da yine de hazırlıklıydık. Birliğimizi devam ettiriyoruz. İki gündür coşkulu bir mücadele veriyoruz” dedi.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Xiaomi Salcomp işçisi kadınlar: Sendika girene kad...

Salcomp'tan kadın işçiler sendikal haklarını kabul ettirmek ve 'kölelik koşullarına' karşı çıkmak iç...

Sendika hakkı için direnen işçiler mücadelede kara...

Sendikalaştıkları için işten atılan, Tekirdağ Valiliği önünde polisin müdahalesine maruz kalan AdkoT...

Greve hazırlanan AdkoTurk işçileri: Sendikalı olma...

Sendikaya üye oldukları için Kod 29’dan işten atılan AdkoTurk işçileri, direnişten sonra greve hazır...