Muayene sırasında bir çocuğu istismar eden diş hekimine mahkemede polis koruması
Gebze’de 2019 yılında muayene sırasında bir çocuğa istismarda bulunan Diş Hekimi E.Ş. mahkeme öncesi koruma kararı aldırdı. Sanık duruşmaya polis korumasıyla katıldı.

Gebze’de 2019 yılında bir diş hastanesinde muayene esnasında 14 yaşındaki bir kız çocuğunu istismara maruz bırakan Diş Hekimi E.Ş.’nin yargılandığı davanın 1. duruşması Gebze 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma öncesi koruma kararı aldıran sanık E.Ş. ve avukatı duruşmaya polis koruması eşliğinde katıldı.

SANIK AVUKATI ‘KIZINA SAHİP ÇIKSAYDIN’ DEDİ

Sanık avukatı, istismara uğrayan 14 yaşındaki kız çocuğunun ailesine “Kızına sahip çıksaydın” dedi, aile tepki gösterdi.

Aile ve sanık tarafı arasında yaşanan arbede sırasında polis, aileyi darp ederek duruşma salonun önünden uzaklaştırdı.

Gebze Kadın Platformu üyesi kadınlar, sanığı koruyan polislere “Kadınları taciz edenleri değil, kadınları koruyun. Davanın takipçisiyiz, kadına ve çocuğa yönelik hiçbir suçun aklanmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.


Davaya basın mensupları ve izleyiciler alınmadı, duruşma kapalı devam etti.

SANIK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, SANIK AVUKATI YAŞ TESPİTİ İSTED, MAHKEME REDDETTİ

Davada sanık E.Ş. yeniden ifade verirken suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme hakimi, sanığın mahkemedeki ifadesiyle ilk ifadesi arasında çelişkiler olduğunu belirtti.

Sanık avukatı çocuğa kemik ve diş testi yapılarak yaşının tespit edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu testin duruşmaya etkisinin olmayacağını söyleyerek talebi reddetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanıkların duruşma salonuna getirilerek dinlenmesine, çocuğun ifadesinin duruşma gününden önce Adli Görüşme Odasında alınmasına karar vererek duruşmayı 12 Eylül tarihine erteledi.

AVUKAT İLKER AYDIN: SANIĞIN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Adliye önünde açıklama yapan davacı ailenin avukatı İlker Aydın, “Haziran ayında mağdur beyanları dinlenecek. Biz hem ailesi hem de avukatları olarak sanığın atılı suçtan ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu. Davanın takipçisi olarak geldiğini söyleyen Gebze Kadın Platformu bileşenleri ve davacı ailenin yakınları da “İstismarı aklama yargıla”, “Susma haykır, istismar vardır” sloganları attı.

NE OLMUŞTU?
Ekim 2019’da Gebze’de bulunan özel bir diş polikliniğine iki aydır tedavi amacıyla giden 14 yaşındaki lise öğrencisi kız çocuğu son gittiği muayene sırasında hastanede çalışan diş doktoru E. Ş. tarafından fiziksel tacize maruz kaldı. Çocuğun anlatımlarına göre, önce odada asistanıyla bulunan doktor daha sonra asistanın odayı terk etmesiyle beraber 14 yaşındaki çocuk ile muayene odasında yalnız kaldı. Kız çocuğunun beyanına istismar yalnız kaldıkları esnada yaşandı. 
İSTİSMARCININ BABASI HASTANENİN SAHİBİ ÇIKTI, OLAYI KAPATMAK İÇİN AİLEYE PARA TEKLİF EDİLDİ
Yaşadıklarını panikten dolayı ailesine anlatamayan çocuk, eve gidince muayene odasında yaşadıklarını ailesine anlattı. Hastaneye geri giden aileye, özel hastanenin sahibi olan ve aynı zamanda çocuğu taciz eden doktorun babası T. Ş. saldırdı. Hastanede yaşanan arbede sonucu olay karakola taşındı. Aile şikâyette bulunarak savcılığa ifade verdi. Görüştüğümüz çocuğun ailesi, aracı ile sanığın ailesi ve yakınlarının yüksek meblağda para teklif ettiğini, para karşılığı tacizin üstünün kapatılmasını ve şikâyetin geri çekilmesini istediğini ifade etti. Çocuğun ailesi şikâyetinden vazgeçmeyeceğini, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. Başka çocuklara ve kadınlara da tacizde bulunmuş olmasından ve bulunabileceğinden endişeli olduğunu belirten aile, sanığın en ağır cezayı alması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Aile başta Gebze’de olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerine, kadın derneklerine, ailelere seslenerek dayanışma çağrısı yaptı.

Fotoğraflar: Dilara Kanık/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özel hastanede çocuk istismarı!

Gebze'de bulunan özel bir diş hastanesinde 14 yaşındaki bir çocuk doktorun tacizine uğradı. Tacizci...

‘Peki gerçek hayatta çocuk istismarı davalarında n...

Toplumumuzda çok yaygın olduğu üzere; istismar iddiası ile karşılaştığımızda , ‘O öyle biri değildir...

Mahalleli çocuk istismarına karşı bir arada

Yaşananlar “bireysel sapıklık” olarak mı açıklanacak ya da çocuklar kimlere, nasıl emanet edilecek?