Muğla’da kadın cinayeti!
Muğla’da yaşayan Zeynep Şenpınar, milli boksör olduğu belirlenen bir erkek tarafından katledildi. Muğla Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu, kadın cinayetine tepki gösterdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde Zeynep Şenpınar adlı bir kadın Selim Ahmet K. tarafından şiddete maruz kaldıktan sonra kesici aletle öldürüldü. Milli boksör olduğu öğrenilen Selim Ahmet K., kavga sırasında mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Şenpınar'ı darp edip, göğsünden bıçakladı. Ardından da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu.  

İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri, Şenpınar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Kendine de bıçakla zarar veren Selim Ahmet K., polis gözetiminde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Selim Ahmet K.'nın tedavisinin ardından gözaltına alınacağı belirtildi.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN TEPKİ

Muğla Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu yaşanan kadın cinayetine tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: “Muğla'nın Kötekli mahallesinde bugün sabah saatlerinde Zeynep Şenpınar isimli bir kadın arkadaşımız erkek arkadaşı tarafından katledildi. Bizler işlenen kadın cinayetlerinin politik olduğunun farkındayız! Zihinlere yerleştirilen kadının hor görülmesi, aşağılanması ve susturulması dahası öldürülmesi gibi pek çok insanlık dışı etik ve ahlaktan yoksun davranışların sistem eliyle yapıldığının bilincindeyiz! Yasaların kadını korumaktan uzak olup erkek zulmünü destekler nitelikte olduğunu biliyoruz! Kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli yasaların sağlanması adına ve kadınların haklı isyanlarının engellenmesi yönünde baskılar son bulana kadar susmayacağız! 6284, İstanbul Sözleşmesi uygulansın! Haklı mücadelemize devam edeceğiz, davanın takipçisi olacağız.”

İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Nisan ayında 20 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ‘Evde kal’ çağrılarının olduğu nisan ayında 20 kadının e...

GÜNÜN RAKAMI: Mart ayında 11 kadın işçi hayatını k...

İSİG’in açıkladığı Mart ayı raporuna göre 14’ü Covid-19 salgını nedeniyle 11’i kadın, 2’si çocuk 113...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...