Mühürlenen Mor Dayanışma Derneği için Adana’dan dayanışma
Mor Dayanışma Derneği’nin mühürlenmesine Adana’dan tepki geldi. Adana Mor Dayanışma, İnsan Hakları Derneği Adana Şubesinde basın açıklaması düzenledi.

Hatay’da Mor Dayanışma Derneği’nin ‘izinsiz eğitim yapıldığı’ suçlamasıyla mühürlenmesine Adana’dan tepki geldi. Adana Mor Dayanışma, İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama yapan Pelin Çiçek, derneklerinin kadın mücadelesinin önünü kesmek için mühürlendiğini belirterek kadın dayanışmasını her yerde büyüteceklerini ifade etti.

KADINLARI GÜÇLENDİRME FAALİYETLERİ TİCARİ FAALİYET GİBİ GÖSTERİLDİ
Dernekte yapılan hiç bir faaliyetin ücret karşılığı olmadığın açıklayan Çiçek, kadınları güçlendirmek için faaliyetler yürüdüklerini belirterek “Dernek tüzüğümüzde, faaliyetlerimiz arasında kadınları destekleyecek, güçlendirecek her tür bilgilendirme ve eğitim çalışmasının yapılabileceği yazmaktadır. Kadınların yaşamlarını destekleyecek şekilde üyelerimizin ve mahallede maddi koşulları kötü olan çocuklarla toplumsal cinsiyet drama etkinlikleri yapmayı, kaliteli zaman geçirmeyi, oyunlar oynamayı ‘izinsiz eğitim’ olarak lanse etmek, derneğimize ‘işyeri’ yaftası vurup 51 bin lira gibi akıl almaz bir ceza kesmek akıllara kadın düşmanlığından başka bir şeyi getirmiyor. Hele ki çocuk istismarları, kadınlarda ve çocuklarda yaratılan beden algısı, toplumsal cinsiyet rollerini yeniden üreten politika ve uygulamalar akla gelince çok yerinde bir etkinlik yaptığımızı düşünüyor ve yayılması talebimizi yüksek sesle bir kez daha söylemek istiyoruz” diye konuştu.

KADIN MÜCADELESİNE KET VURAMAZSINIZ
Etkinliklerini yaptıkları sırada polisler eşliğinde İlçe Milli Eğitim’den olduklarını söyleyen birkaç kişinin gelip izinleri olmadığı halde derneği aradığını aktaran Çiçek, “Belgeleri, karar defterlerini ve odaları fotoğrafladı. Dolapları tek tek incelerken çocukları ve orada bulunan kadınları onlardan para alıp almadığımız, hangi eğitimleri düzenlediğimiz üzerinden sorguladılar. Polis eşliğinde gelerek çocuklar üzerinde korku ve panik yaratıp, dernek çevremizde bize yönelik itibar kaybı oluşturmaya çalışmışlardır. Aradan birkaç ay geçtikten sonra, tam da 25 Kasım öncesinde Kaymakamlık’tan tarafımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü imzalı, 'izinsiz işyeri açma ve eğitim verme' suçlamasıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiğimiz 'işyeri'nin kapatılması kararı alındığı ve 51 bin TL para cezasına çarptırıldığımızı belirten belge tarafımıza tebliğ edildi. 15 gün içinde para cezası ile' işyerinin' kapatılmasına yönelik cezaya itiraz edilebileceği' belirtilirken bir hafta geçmeden, hiçbir bildirimde bulunmaksızın işyeri olarak tarifledikleri dernek binamız mühürlendi. Asılsız suçlamalarınızın amacını biliyoruz! Kadın mücadelesine ket vuramazsınız” dedi.


İlgili haberler
Umutsuzluğun yerini dayanışma ve örgütlülük alsın

Her sohbetimizde bir arada olmanın önemini, bir arada olunca sözümüzün çoğaldığını; umutsuzluğun yer...

Kadın dayanışmasıyla yalnız olmadığımı anladım

T.K. 8 yıl birlikte yaşadığı erkek tarafından şiddete görürken bugün Tuzluçayır Kadınları Dayanışma...