Munzur Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu: Gülistan'ın akıbetini sormaya devam edeceğiz!
Munzur Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu ve Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Gülistan Doku'nun anlatıldığı ‘Kayıp’ belgeselinin gösterimini yaptı.

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği ve Munzur Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu, belediye konferans salonunda 5 Ocak 2019 yılından beri kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili olan ‘Kayıp’ belgeseli gösterimi düzenledi.

Belgeselden sonra abla Aygül Doku’nun görüntülü mesajı yayımlandı. Düzenlenen belgesel gösterimine üniversite öğrencilerinin katılımı yoğun oldu. Belgesel girişinde Munzur Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu adına Eylül Yantemur konuştu. Yantemur, Gülistan’ı hala unutmadıklarını ve onun akıbetini sormaya devam edeceklerini dile getirdi.

“ARAMA ÇALIŞMALARI YETERSİZ”

Yantemur, “Belgeselimiz Gülistan Doku’yu konu alan Kayıp belgeseli. Gülistan 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kayıp ve yapılan çalışmalar eşliğinde Gülistan’ın hala bulunamaması çalışmaların ne kadar eksik ve yetersiz olduğunun kanıtıdır. Öğrencilerin düzenlemiş olduğu gösteri ve etkinliklerde polisin olayın faillerine değil öğrencilere yönelik baskı ve tehditlerde bulunması, olayın suçlularının değil faillerinin korunduğunun açık bir göstergesidir. Ayrıca belgeseli hazırlayan ve bizlerle paylaşan gazeteci Hüseyin Yaşar Sezgin’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

“YANLI SORUŞTURMA”

Belgesel sonrasında hukuki süreci konuşan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği başkanı Avukat Çağla Yolaşan, “Çok eksik, aksak, yanlış ve yanlı bir soruşturma yürütüldü. Şuradan bile ölçebiliriz, hepimizin baş şüpheli olarak değerlendirdiği Zaynal Abakarov’un üvey babası Asayiş şubede polis ve bu soruşturmayı asayiş şube yürütüyor yani Zaynal’ın babasına ağabey diye seslenen polisler bu soruşturmayı yürütüyor ve onlardan objektif olmalarını bekleyemeyiz. Ama soruşturma makamlarından adil ve etkin bir soruşturma bekleyebiliriz” dedi.

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE”

Yolaşan, “Ama hala her şey bitmedi. Bizim buradan çıkarmamız gereken bazı dersler var. Birincisi hala ısrarlı bir şekilde Gülistan’ı bulmaya çalışıyorsak bunun arkasında bir güç var bu da kadın mücadelesidir. O yüzden benzerlerinin yaşanmaması için, Gülistan’ın bulunması için ya da akıbetinin ne olduğunu öğrenilebilmesi için benzeri olayları hiçbir kız arkadaşımızın yaşamaması için hep birlikte mücadele etmememiz gerekecek” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Dersim’de kadınlardan Gülistan Doku'nun ‘Kayıp’ be...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği ve Munzur Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu, gazeteci Hüseyin Y...

500 gün geldi geçti: Gülistan Doku bulunsun!

Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden 500 gün geçmesine rağmen Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı t...

Gülistansız 500 gün: 'Kayıp' belgeseli yayınlandı

500 gündür akıbeti bilinmeyen Gülistan Doku'yu ve onun için verilen adalet mücadelesini anlatan 'Kay...