Müzeyyen Boylu’yu öldüren sanık psikolojik sıkıntılar yaşadığını söyledi
Diyarbakır’da boşanma aşamasında olan Avukat Müzeyyen Boylu’yu 11 kurşunla öldüren Mesut Issı hakim karşısına çıktı.

Diyarbakır’da 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanma aşamasında olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mesut Issı'nın “Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek 4 Kasım 2019'a ertelendi. 


DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM OLDU
Duruşmaya Müzeyyen Boylu’nun ailesi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları İzleme ve Uygulama Merkezi, İzmir, Adana, Ankara, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Batman, Sinop, Kırklareli ve Mersin Baroları başta olmak üzere çok sayıda ilden avukatlar katıldı. Ayrıca HDP milletvekilleri, İHD, TİHV, Diyarbakır Tabip Odası, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Rosa Kadın Derneği yanı sıra birçok kadın örgütü de davayı takip etti.

Sanık Mesut Issı, iddianamedeki ifadesinde Müzeyyen Boylu’nun kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti. Mahkemede ise, kendisi hakkında çıkan haberlerin psikolojisini bozduğunu söyleyen Issı, susma hakkını kullandı. Issı gerekli psikolojik tedaviyi gördükten sonra ifade vereceğini söyledi.

Sanık avukatı ise Müzeyyen Boylu'nun ölüm nedeninin boşanma davası nedeniyle olmadığını savunarak "kasten öldürme" suçlamasını çürütmeye çalıştı.

BAROLAR VE KADIN ÖRGÜTLERİNİN KATILIM TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme heyeti, Türkiye Barolar Birliği, çeşitli illerden katılan barolar ve kadın örgütlerinin davaya müdahil olma talebini "Müzeyyen Boylu avukat olduğu için öldürülmedi ve talep edenler suçtan zarar görme koşulunu yerine getirmedi" gerekçesiyle reddederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katılma talebini kabul etti.

Sanığın tutukluluk haline devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Kasım 2019'a erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan avukatlar, Müzeyyen Boylu cinayetinin adım adım işlendiğine dikkat çekerken işlemeyen mekanizmaların kadın cinayetlerine geçit verdiğini vurguladı. 


NE OLMUŞTU?

Müzeyyen Boylu çantasındaki koruma kararına rağmen öldürülmüş, katili ise çelik yelek giydirilerek ve koruma çemberi altında Diyarbakır Adliyesine getirilmişti.

Sanık, hakim tarafından da “Mesut Bey, hoş geldiniz, geçmiş olsun” sözleriyle karşılanmıştı.

Bu yaklaşıma tepki gösteren avukatlar ve kadın örgütleri sanık Mesut Issı’nın korunduğuna dikkat çekmişlerdi.

Ayrıntılar BURADA




İlgili haberler
Müzeyyen’i koruyamayanlar faili koruyor

Koruma kararına rağmen ayrı yaşadığını eşi tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu’nun katili, ye...

Emine Bulut’un feryadı sokakta: Ölmek istemiyoruz!

Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı kadınların çığlığına dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanınd...

Diyarbakır Barosu Müzeyyen Boylu cinayeti davasına...

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi, boşanmak istediği erkek tarafından öldü...