Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne dair yeni görüntüler ortaya çıktı
AKP'li milletvekilin evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın odasında polis ekipleri tarafından yapılan olay yeri incelemesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül 2019 tarihinde hayatını kaybeden Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verilerek kapatılan dosya Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşınırken Nadira Kadirova’nın hayatını kaybettiği gün polis ekipleri tarafından yapılan olay yeri incelemesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLER YAYIMLANDI

BirGün'ün yayımladığı görüntülerde polis ekiplerinin kamerasına Nadira'nın odasında yere düşen bir saksı, etrafa saçılan kum ve çiçekler yansıyor. Görüntülerde bir sehpanın tamamen ters döndüğü ve bir abajurun da yere düşerek devrildiği görülüyor. Nadira Kadirova’ya ait olduğu tahmin edilen çantaların yerde olduğu da kameralara yansırken 3-4 ayrı yerdeki kan izleri de dikkat çekiyor.

Polis kamerası ile kayıt altına alınan bir başka görüntüde de Nadira Kadirova’nın “intihar ettiği iddia edilen” silah ile çalışma masası göze çarpıyor.

Polis ekipleri tarafından kayda alınan bir görüntüde ise usule aykırı olarak Şirin Ünal’ın kızı Duygu Ünal’ın olay yeri inceleme ekipleriyle Nadira Kadirova’nın odasında bulunduğu görülüyor. Görüntülerde olay yeri inceleme polisinin, “Duygu hanım, telefon burada çalışan bayana mı ait?" diye sorduğu ve Duygu Ünal’ın da “Evet, doğrudur” dediği görülüyor.

'BOĞUŞMA YAŞANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"'

Birgün'den İsmail Arı'ya görüntüleri değerlendiren Kadirova ailesinin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan "Odada bir boğuşma yaşandığını düşünüyorum Üç ayrı bölgede kan birikmesi var ve üçü de birbirine mesafeli alanlarda. Halının üzerindeki üç farklı alanda kan görülürken bir de yatağın üzerindeki yorgandaki kan göze çarpıyor" dedi.

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın kızı Duygu Ünal’ın Olay yeri inceleme ekibine eşlik etmesinin usule aykırı olduğunu belirten Doğan "Olay yeri incelemesinde olayla ilgisi olabilecek kişilerin bu alanlara girmesine izin verilmez, bu nedenle de bu durum usule aykırıdır” dedi.

POLİSİN CEP TELEFONU KONUŞMASI OLAYIN YÖNLENDİRİLDİĞİNİ GÖSTERİR

Bir polisin cep telefonu konuşmasının da görüntülere yansıdığına dikkati çeken Doğan, “Yine bir videoda bir polisin telefonu çalıyor ve polisin ‘Sizinle alakalı bir şey yok’ dediği duyuluyor. Bu da olay yeri inceleme esnasında da olayın yönlendirildiğini veya yakından takip edildiğini gösterir” ifadelerini kullandı. 

İlgili haberler
Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne dair yeni görü...

AKP'li milletvekilin evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın odasında polis eki...

Nadira’nın annesinden Şirin Ünal’a: Katilsin

AKP’li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın annesi, palaştığı v...

Emniyet Genel Müdürlüğü: Nadira Kadirova soruşturm...

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde ölen Nadira Kadirova’ya ilişkin Emniy...