Narlıdere ve Balçovalı kadınlar açığa alınan Günseli Uğur’a dayanışma ziyareti yaptı
Narlıdere ve Balçova Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma grupları sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınan hemşire Günseli Uğur’u ziyaret ederek, baskı politikalarına karşı mücadele çağrısı yaptı.

İzmir Narlıdere ve Balçova Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma grupları sendikal faaliyetleri nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesindeki görevinden açığa alınan SES İşyeri Temsilcisi hemşire Günseli Uğur için destek ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette kadınlar, artan saldırılara dikkat çekerek, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediklerini ve mücadele edeceklerini söyledi.

Kadınlar, DEÜ Hastanesi sağlık emekçilerinin özellikle pandemi döneminde artan sorunlarına ilişkin yürütülen hak arama mücadelesi sürecinde, yaz aylarında sürdürülen sendikal etkinliklere de Emek ve Demokrasi Güçleri ile birlikte katılarak destek vermişlerdi.

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma grubundan kadınlar, sağlık hizmeti alanında yaşanan sorunların, halk sağlığı sorunuyla beraber ele alınarak sağlık hakkı mücadelesi ile birleşmesi gerektiğini söyledi.

İSTANBUL SÖLEŞMESİ’NİN FESHİNİ KABUL ETMİYORUZ

Son günlerde artarak yaşanan insan hakları mücadelesi veren kişiler ve kurumlar üzerindeki baskı ve gözaltıları da eleştiren kadınlar, Milletvekillerinin vekilliğinin düşürülmesi ve parti kapatma girişimlerinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade etti.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshini kabul etmediklerini dile getiren kadınlar, sözleşmenin meclis onayı olmadan feshedilemeyeceği için hala yürürlükte olduğunu vurgulayarak, kadın cinayetlerinin durdurulması için İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
DEÜ SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur katıldığı e...

DEÜ Hastanesinde ek ödemelerdeki adaletsizliklere karşı yapılan eylemlere katılan SES İşyeri Temsilc...

DEÜ Hastanesi SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur g...

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur sürgün edilmesinin ardından ka...

SES İzmir: Üyelerimizin açığa alınması kabul edile...

DEÜ hastanesinden açığa alınan Arzu Sert ve Günseli Uğur, sağlık emekçilerine yönelik hukuksuz baskı...