‘Nasıl yaşayayım? Mecbur kaldım evimi boşaltmaya’
Sur’da göç devam ediyor. Aileler, kadınlar, çocuklar ya evleri yıkıldığı için ya da elektrik ve su olmadığı için mahallelerini terk etmek zorunda kalıyor. İşte onlardan biri; Eyşan Dün.

Sur’un Alipaşa Mahallesinde yıkım devam ederken, elektrik ve suların kesik olmasından dolayı halk ciddi sıkıntılar yaşıyor. Dört aydan beri elektrik ve suları sık sık kesilen halk yaşadığı baskıya dayanamayarak göç etmek zorunda kalıyor.



Mayıs ayında evine misafir olduğumuz Eyşan Dün’le sokak lambasının cılız ışığında kapısının önünde sohbet etmiştik. Evinden çıkmak istemediğini dile getirmiş, “biz de güzel yaşamak isteriz” demişti. Konuştuğumuz dönem 7 nüfusla yaşamanın zor olduğunu söyleyip, “Nereye gidelim? Hakkımız olanı versinler ya da bize karışmasınlar” demişti.



Konuştuğumuz günden bugüne çok şey değişti Eyşan için. Komşularının çoğu evleri yıkıldığı için ya da onun gibi yaşadığı olumsuzluklara dayanamayıp taşındı. Eyşan’ın evinin önündeki bir çok ev yıkılmış durumda; tozun toprağın içerisinde de su sıkıntısı yaşıyorlar.

SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA BİR DE HASTALIK
Eyşan da diğer komşuları gibi çıkmak istemediği evinden bugün taşınmak zorunda kaldı. Niye mi? Çünkü karaciğer nakli olması gerekiyor. Aylardır elektrik ve su kesintisi ona sağlıklı koşullar sunmuyor. Koşuyolu semtinde bulduğu sobalı bir eve taşındı şimdi. Yıkım ekipleriyle yaşanan tartışmadan dolayı oğlu da gözaltına alındı. Yaşanan duruma da “Burada nasıl yaşayayım? Mecbur kaldım evimi boşaltmaya” diyor.

İlgili haberler
Sur’da yapılan zulmü gören yok

‘Acela kamulaştırma’ kararı nedeniyle evlerinden çıkarılmaya çalışan Surlu vatandaşlar bir de elektr...

Sur’da kadınlar eziyeti yaşıyor

Sur’un yıkım kararı ile boşaltılmak istemesine karşı çıkan vatandaşların elektrik ve suları kesildi....

Kadınlar Sur’daki yıkıma karşı nöbette

Diyarbakır Sur’da yıkıma karşı kadınlar nöbete başladı: “Bu saldırı hafızaya dönük bir saldırıdır, h...