Nazilli’de restoranda yaşanan patlamada 4’ü çocuk 3’ü kadın 7 kişinin hayatını kaybetti
Nazilli’de bir döner dükkanında ilk belirlemelere göre tüp patlaması sonucu 4’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 5 kişi yaralandı.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada 4’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.

Patlamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Ölenlerin Fatma Danaş (45), Neslihan Karaboğa (38) çocukları Lale Nur Karaboğa (11), Gamze Karaboğa (10) ve Cansu Karaboğa (4) ile Emine Düztepe (37) ve kızı İrem Düztepe (14) olduğu belirtildi.

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde, dün saat 15.15 sıralarında tüp değişimi sırasında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.

Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Yaralılar Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19) ve Hasan Pehlivan (41) Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Durumu ağır olan Cennet Yeldi, buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ölen 7 kişinin cenazesi ise otopsi için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Neslihan Karaboğa ve 3 çocuğunun Aydın’ın Karacasu ilçesi Başaran Mahallesi’nde oturdukları, gezmek için Nazilli’ye geldikleri belirlendi.

Emine Düztepe ve kızı İrem Düztepe’nin ise yaşadıkları Aydın’ın Kuyucak ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nden 1 hafta önce Nazilli’ye taşındıkları öğrenildi. Düztepe’nin büyük kızı Sıla Düztepe’nin ise aç olmadığını söyleyip yemeğe gelmediği bildirildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vali Aksoy, daha sonra yaptığı açıklamada Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Aksoy, yaralanan vatandaşlarını açıkladı:

Bir gazetecinin, patlamanın meydana geldiği iş yerinde sanayi tüpü kullanıldığı iddia edildiğini söylemesi üzerine Aksoy, “Konunun uzmanları, iş güvenliği uzmanları, ilgili kurumlarımız büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatı gerek itfaiye teşkilatımız gerek belediye teşkilatımız hepsi kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığımıza vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır. Bu tür iddialar var mıdır? Varsa doğru mudur? Bunlar Cumhuriyet Başsavcılığımızın çalışması sonrası ortaya çıkacaktır” yanıtını verdi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Bartın’da maden ocağındaki patlamada 40 işçi yaşam...

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçi hayatını kaybetti. 11 iş...

Bağcılar’da tekstil atölyesinde patlama: Bir kadın...

Bağcılar’da tekstil aksesuarları üreten bir iş yerinde trafoda patlama meydana geldi, patlamanın ard...

Sakarya’daki patlamada yaralanan işçi: Her gün o k...

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamadan yaralı kurtulan işçi Müzeyyen Topaloğ...