Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimlerinden?
Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik eden diğer 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi örneklerine bakalım

Erzurum’da, eşini başka bir erkekle aynı otomobilde gördüğü için bıçakla ağır yaralayan T.K.’ya, ’tahrik’ ve ’iyi hal’ indirimi uygulanarak verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davayı temyiz etmesi üzerine Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yeniden yargılanan T.K,. bu kez 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeni mahkeme heyeti de kadının camları filmle kaplı otomobilde yan yatmış şekilde taytla oturmasını ’tahrik’ saydı.
Hazırlanan gerekçeli kararda, “D.K.’nın evlilik öncesi mazbut giyineceğine dair sanıkla anlaştığı halde açık giyindiği, olay günü de camları film kaplı A.P.’nin aracında arka koltukta hafif yana yatmış vaziyette, üstünde tayt bulunduğu halde rahat bir şekilde görülmesinin tartışmaya neden olduğu’ belirtildi. Gerekçeli kararda, ’bu durumun sanık için tahrik oluşturduğundan cezada makul ve adil düzeyde indirim yapıldığı” ifade ediliyor.
Bu kararla birlikte kadınların uzun yıllardır gündem ettiği haksız tahrik ve iyi hal indirimlerini yeniden masaya yatırıyoruz..
Gelin önce haksız tahrik ve iyi hal indirimi verilen kadın cinayetleri örneklerini hatırlayalım:
  


Soruyoruz; kadınların tayt giymesi, bir araçta bir erkekle görülmesi, eşine tuzluğu uzatmaması, eşinin cinsel isteklerini reddetmesi iyi hal ve haksız tahrik indirimi gerekçesi olabilir mi?
Kadınların yanıtları işte burada... 
    

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

'Haksız Tahrik' haksızlığına kadınlar ne diyor?

Soruyoruz; kadınların tayt giymesi, bir araçta bir erkekle görülmesi, eşine tuzluğu uzatmaması, eşin...