Nevin için adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz!
Bursa Kadın Platformu, yayımladıkları basın metniyle Nevin Yıldırım için Yargıtay tarafından onanan karara tepki gösterdi.

Kendisine sistematik şiddet uygulayan Nurettin Gider’i öldürmekten müebbet hapis alan Nevin Yıldırım’ın cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla tepkilerini dile getirerek adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Bursa Kadın Platformu da yayımladıkları basın metniyle kararın onanmasına tepki gösterdi. “Nevin 6 yıl 9 ay 25 gündür cezaevinde. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Yargıtay’ın bozma kararına rağmen, noktası, virgülü değişmeden verdiği müebbet hapis cezası nedeniyle çok uzun yıllar daha cezaevinde olacak. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi, sistematik tecavüze rağmen ‘haksız tahrik indirimi’, cezaevinde ve duruşmadaki hal ve tutumlarına rağmen ‘iyi hal indirimi’ bile uygulamadı. TCK’da düzenlenen ‘meşru müdafaa’ hükümlerinin uygulanması gerekirken, erkek faillere kolaylıkla bol keseden uygulanan yasal indirimler Nevin’den esirgendi” diyen Bursa Kadın Platformu, yargının erkek katilleri kollarken, hayatına sahip çıkan kadınlara sırt döndüğünü belirtti, “Yargının bu peşin hükmünün, dava başlamadan cezayı kesmesinin nedenini biliyoruz. Erkek katilleri kollarken, gerekçeli kararında ‘aşk cinayeti’ diye övgüler dizip indirim uygularken, başka hiçbir seçeneği olmadığı için hayatına sahip çıkan kadınlara sırt dönen bu çifte standardın nedeni cinsiyetçilik. Kadın düşmanlığı ve erkek dayanışması.”

Bu hafta içerisinde öldürülen üç kadını hatırlatan platform açıklamasına şöyle devam etti, “Bir günde üç kadın katledildi Avukat Müzeyyen Boylu koruma kararına rağmen boşanmak istediği eşi tarafından katledildi. Müzeyyen Boyluyu koruyamayan adalet katili korumaya aldı, çelik yelek giydirilerek mahkemeye getirilen katile hakim “Hoşgeldiniz geçmiş olsun” sözleriyle karşıladı.Adaletin ‘erkek’ olduğunu erkekleri kollamaya devam edeceğini bu davranış bize bir kez daha göstermiştir. Nevin Yıldırım’ın kararına ilişkin tek olumlu not, üye Meryem Üstüner’in haksız tahrik uygulanması gerektiğine ilişkin muhalefet şerhi düşmüş olmasıdır.”

Nevin’in duyulmayan sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Bursalı Kadınlar, “Bizler Nevin’in duyulmayan sesi olma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Ne hukuki sürecin peşini bırakacağız, ne Nevin’i yalnız bırakacağız... Ne de kendi hayatına sahip çıkan kadınlarla yan yana yürümekten vazgeçeceğiz. Çünkü hayatta, başka hiçbir seçeneğinin olmaması/kalmaması ne demek biliyoruz. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Kadınlar Nevin Yıldırım için yürüdü

Kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için tutuklu bulunan ve yeniden yargılanmasına bugün başlana...

Yargıtay oy çokluğuyla Nevin Yıldırım’ın hapis cez...

Kendisine sistematik şiddet uygulayan Nurettin Gider’i öldürmekten müebbet hapis alan Nevin Yıldırım...