Nevin Yıldırım tahliye edilmedi
3 yıl boyunca kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım’ın müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yıldırım bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında kendisine 3 yıl boyunca tecavüz eden Nurettin Gider'i ölürüp kafasını kesen ve köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu. Bugün Yalvaç Adliyesinde yeniden görülmeye başlanan Nevin Yıldırım davası kimlik tespitiyle başladı. Duruşmada söz alan Yıldırım’ın avukatları, daha önce köylülerin verdiği çelişkili ifadeleri hatırlatarak, yargılama sürecinin daha detaylı yapılmasını istedi. Avukatlar, “adli kontrol” ile tahliye talep ettikleri Yıldırım’ın, tutukluluk sürecinin fazlasıyla aşıldığını söyledi. Mütalaasını veren savcı ise, tahliye talebinin reddini ve yerel mahkemenin aldığı müebbet kararının devamını istedi. Mahkeme heyeti de avukatların süre taleplerini kabul etti ancak tahliye talebini reddederek bir sonraki duruşmayı 24 Ocak’a erteledi.

YARGILAMA BOYUNCA NEVİN’LE İLGİLİ TEK BİR DELİL TOPLANMAMIŞTIR
Avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, bu yargılamanın Yargıtayın müebbet hapis cezasını bozması kararından sonraki ilk duruşma olduğunu söyledi. Yargıtayın bozma kararının davanın esasını etkileyen bir karar olduğunu belirten Eyüpoğlu, “Yargıtay kendi kararında yerel mahkemeye şunu demek istiyor: ‘Baş kesmeyi tek bir kişinin yapması mümkün değildir. O nedenle bunun tespiti için ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişsin. Hem bu bir kişi tarafından işlendiği kesin değil araştırılsın diye karar veriyorsun hem de Nevin Yıldırım’a ceza veriyorsun. Bu durumu açıklığa kavuştur.’ Bu bozma kararı esasa dair bir bozma kararıdır. Bu fiili Nevin dışında birlieri ya da Nevin’le birlikte birilerinin işlediği sonucuna varılırsa yerel mahkemenin ulaştığı ceza sonucunu tamamen ortadan kaldırır. Yargılamanın en baştan yapılmasını gerektiren biz bozma kararıdır. En baştan bütün delillerin toplanması anlamına gelir. Ve Nevin ile ilgili tek bir delil toplanmamıştır. Talebimiz yargılamanın en baştan yapılmasıdır ve bu nedenle süre talep ettik” diye konuştu.


6 YILDIR NEVİN’E ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan kadınlar 6 yıldır Nevin Yıldırım’a özgürlük istediklerini söyleyerek “Bu dava bir erkek şiddeti davasıdır” dedi. Yıldırım’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen kadınlar, bu davanın bir meşru müdafaa dosyası olduğunu ve mahkeme heyetinden “haksız tahrik” ve “iyi hal indirimi” taleplerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti.

İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Nevin Yıldırım’ın yargılaması yeniden başlıyor

Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren Nevin Yıldırım için Yargıtay verilen müebbet hapis cezasını bo...

GÜNÜN TALEBİ: Nevin Yıldırım’a özgürlük

Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım için kadı...