Nilüfer Özalp’ten yardım çağrısı: Öldürülme haberlerimin çıkmasını istemiyorum
Urfa'da yaşayan dini nikahlı olduğu F.A. isimli erkek tarafından defalarca şiddete maruz bırakılan Nilüfer Özalp can güvenliği olmadığını belirterek sesini duyurmaya çalışıyor.

Urfa'da yaşayan Nilüfer Özalp isimli kadın dini nikahlı olduğu F.A. isimli erkek tarafından defalarca şiddete maruz bırakıldı. Can güvenliği olmadığını belirten dört çocuk annesi Özalp, CİMER başta olmak üzere çeşitli kurumlara başvuru yaptı, yardım istedi.

“Öldürülme haberlerim çıksın istemiyorum, dört çocuğum var diyen” Özalp, resmi kurumlardan yanıt alamaması nedeniyle bu kez kadınlara çağrıda bulundu.

Daha önce defalarca şiddete maruz kalan Nilüfer Özalp, son tartışmada parmaklarının kırıldığını ve bu nedenle darp raporu aldığını ifade etti. Dini nikahlı eşi F.A. hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini söyleyen Özalp, öldürülmekten korktuğu için uzaklaştırma belgesini bile almaya gidemediğini vurguluyor.

Bugüne kadar yaşadıklarını “Gazi olan eşimden 3 ay önce tekrar şiddete uğradım. Sürekli darp, darp artık son raddesine geldi” diye anlatan Özalp Nilüfer, “Geçenlerde uzaklaştırma kararı çıktı. Tekrar araya birileri girdi. Çocuklarım küçük ve maddi gücüm olmadığı için tekrar barıştım 3 ay önce. Tekrar şiddet başladı. ‘Sofrada bardağı oraya koydun’ diyerek çocuğumun kafasına şişeyle vurdu. İnkar ediyor ama çocuğu elinden zor aldım” dedi. 

Fotoğraf: Nilüfer Özalp'in kişisel arşivinden

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...