Nurcan Arslan davası 17 Nisan’a ertelendi
Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'a verilen müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden başlayan yargılamanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Küçükçekmece'de 2016 yılında Nurcan Arslan'ı ateşli silahla katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava dün "sanık hava muhalefeti gerekçesiyle duruşmaya getirilmediği” için bugün görüldü. Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'a verilen müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başlayan davanın bugünkü duruşmasında sanık Abdullah Melih Barış hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları, Nurcan Arslan'ın yakınları, kadın örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Duruşma öncesi adliye önünde Nurcan Arslan'ın yakınları, kadın örgütleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya’nın katılımı ile basın açıklaması yapıldı. "Dün Özgecan bugün Nurcan, yarın hangi can..." pankartının taşındığı ve "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan Nurcan Arslan'ın kardeşi Gülcan Arslan, yargının katledilen kadınların haklarını korumaya dönük karar vermesini istedi.

Daha sonra mahkeme salonuna geçildi. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak sanık Abdullah Melih Barış söz aldı. Sanık, davayla bir bağı olmadığı halde mahkemeye Nurcan'ın köylüsü olan yakın bir tanıdığının DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığına dair belgeleri mahkemeye sunmak istediğini söyledi.

'ANİ KAST DEĞİL, TASARLAYARAK ÖLDÜRME'
Sanıktan sonra söz alan Nurcan'ın avukatlarından Gülhan Kaya, sanığın kendini aklamak için soruşturmadan kovuşturma sürecine kadar yalan, alakasız, hayal iddia ve savunmalarda bulunduğunu belirterek, Nurcan için mahkemenin emsal karar vermesini istedi. Yargıtay'ın niyet okuma ile tasarlayarak öldürme olayını görmediğini belirten Gülhan, yaşanan olayın ani kast değil, tasarlayarak öldürme olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gülhan, sanığın “tasarlayarak öldürme” suçunda bulunduğuna dair şu sözleri ifade etti: "Karşımızda bir muhtar duruyor. Kendisi Tokat'tan İstanbul'a tam da Nurcan'ın doğum gününe iki gün kala geliyor. Yine katliamın plazada yaşanması akıllara Şule Çet katliamını getiriyor. Failler plazayı katliamın delillerini yok etmek üzere özellikle seçiyor. Ayrıca Nurcan'ın sanık tarafından devamlı tehdit edildiği mahkemelerde dinlenen tanıklarla net bir şekilde ortaya konulmuştur. Yine sanık 'Bu silahı daha önce bir yerde kullandın mı?' sorumuza 'Silahı kullanmaya daha önce hiç ihtiyacım olmadı' diye cevap vermiştir. Silahın o gün yanında olmasının ve katliam aracı olarak kullanması da bu tasarlamanın bir parçası olarak karşımızda duruyor. Katledilen kadınların aslında büyük çoğunluğu tam da Nurcan gibi tekliflere hayır dediği için katledildiler. Mahkemenizden erkeği değil, kadını korumasını istiyoruz. Tasarlayarak öldürme olayı çok açık nettir. Burada bulunan kadınların hepsi sizden Yargıtay'ın kararına karşı emsal bir karar vermenizi bekliyor. "

Sanık avukatı ise, mahkemeden davaya konu olan tanıkların dinlenmesi talebinde bulundu.

Daha sonra mahkeme başkanı sanığa son savunmasını yapması için söz hakkı verdi. Sanık, psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, davaya konu olan tanıkların yeniden dinlenmesi için duruşmayı 17 Nisan günü saat 10.30’a erteledi.

Kaynak: Jin News

İlgili haberler
Avukatları ‘Nurcan Arslan için adalet’ dedi

Nurcan Arslan’ı katleden ve Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası bozulan Abdullah Melih Barış’ın...

Nurcan Arslan cinayeti davası öncesi dayanışma çağ...

Küçükçekmece’de 2016 yılında öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline verilen müebbet hapis cezası bozuld...

Nurcan Arslan davası, katil duruşmaya getirilmediğ...

Nurcan Arslan davası, katil Abdullah Melih Barış ‘hava muhalefeti’ gerekçesiyle duruşmaya getirilmed...