Nursel Bircan'ın katledilmesine kadınlar sesiz kalmadı
İstanbul Maltepe'de öldürülen Nursel Bircan'ın öldürülmesine karşı kadınlar Maletepe'de açıklama yaptı.

Maltepe’de iddiaya göre Kamil Hakan K. tarafından öldürülen Nursel Bircan’ın ardından Maltepeli kadınlar mahallede açıklama yaptı. Kadınların hayatını etkileyen şiddetin, devletin kadın düşmanı politikaları tarafından güçlendirildiğinin altını çizerek başlayan açıklamada “Devletin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi ve 6284 sayılı Kanun'u etkin uygulamaması, kadınlara verilmeyen koruma kararlarını erkek bayileri verilmesi, şiddeti güçlendiriyor” dendi.

Karakollarda ve adliyede kadınlara koruma kararlarının verilmediğine ancak faillere, istismarcılara koruma için koruma kararı verildiğine dikkat çekilen açıklamada “Ankara Mamak'ta bir ilkokulda müdürlük yapan bir erkek öğretmen, bir kadın öğretmene cinsel saldırıda bulunuyor ve kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle 6284 sayılı Kanun'un suistimal edilerek istismarcı faile koruma kararı veriliyor. Ankara 2. Aile Mahkemesi bu karardan hemen vazgeçmeli ve 6284 sayılı Kanun'un işini içini boşaltmayı bırakmalıdır” dendi.

AKP’nin “kadın cinayetleri azaldı” söylemlerinin asılsız olduğunu hatırlatan açıklamada “Erkek şiddetiyle, devlet şiddetiyle alınan kız kardeşlerimizin isimlerini ve hayatlarını biliyoruz ve bir kere daha söylüyoruz, failleri ve failleri koruyanları tanıyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dendi.

NE OLMUŞTU?
Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde 16 Ekim sabah saatlerinde iddiaya göre, Kamil Hakan K., yaşlı annesinin bakıcılığını yapan 39 yaşındaki Nursel Bircan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Kamil Hakan K. eline aldığı çekiçle genç kadını çocuğunun gözleri önünde öldürdü. Sesleri duyan mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis, Karabulut’u olay yerinde gözaltına aldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül