Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar: Haklarımız için mücadeleyi büyütelim
İstanbul Güzeltepe Mahallesinde bir araya gelen Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar 8 Mart açıklaması yaparak ‘Varız, vardık, varolacağız. Yaşaşın 8 Mart’ pankart açtı.

İstanbul Eyüp ilçesi Güzeltepe Mahallesi’nde bir araya gelen Nurtepe ve Güzletepe’de yaşayan kadınlar 8 Mart açıklaması yaptı. Güzeltepe Meydan’da toplanan kadınlar halaylar çekti, “Varız, vardık, varolacağız. Yaşaşın 8 Mart” pankart açtı. “Eşit işe eşit ücret”, “Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışma” sloganları atan kadınların “Kadınlar işe çocuklar kreşe”, “Kadınlar için adalet” talepleri ön plana çıktı.


Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Hasret Kanat, “Kovid-19 salgını üzerinden bir yıl geçirdik. Halk sağlığının yok sayıldığı şiddet, eşitsizlik, baskı, işsizlik, yoksullukla mücadele ediyoruz. Kod 29 ile işten çıkartma yaygınlaştı. Kod 29 tehdidi özellikle kadın işçileri kötü çalışma koşullarına mahkum ediliyor” dedi.

2020 yılında 300 den fazla kadın cinayetinin işlendiğini ifade eden Kanat, “Kadın cinayetlerini önlemek için gerekli önlemleri almayanlar bu süreçte çocuk istismarına evlilik yoluyla af düzenlemesini tekrar gündeme getirdi, İstanbul Sözleşmesi’ni hedef yaptılar. Bizler mahallerimizde yan yana gelerek haklarımız ve hayatlarımız için birlikte mücadele ederek bu düzenlemeleri geri çektirdik. Bizleri eşitsizliğe, yoksulluğa, şiddete, sömürüye mahkum edenlere karşı Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar olarak haklarımızı korumaya insanca bir yaşam için mücadeleyi büyütmeye örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İşyerlerinde 8 Mart | Güvenceli iş, şiddetsiz ve e...

8 Mart’ı çalışarak karşılamak zorunda kalan, pandemi dönemi boyunca ağır koşullarla çalışmaya mecbur...

8 Mart 2021 | Kadınlar her yerde, mücadele her yer...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ülkenin dört bir yanında kadınlar güvenceli iş, şiddetsiz yaşa...

Güngören Demokrasi Platformu 8 Mart açıklaması yap...

Güngören Demokrasi Platformu 8 Mart vesilesiyle yaptığı açıklamada, ‘Eşitlik ve özgürlük, güvenceli...