GÜNDEM
SES Aksaray Şubesi’nin 8 Mart açıklamasında sağlık emekçisi kadınlar; uzun nöbetler, mobbing, personel eksikliği ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekti.
İstanbul Fatih’te Semiha Deniz, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşanma aşamasında olduğu Emrah Deniz tarafından silahla başından vurularak öldürüldü.
Gıda işçisi kadınlar uzun mesai, düşük ücret ve güvencesizlikle çalışıyor, sendikalaşma engelleniyor; ağır koşullar meslek hastalıklarını artırıyor.
BİRTEK-SEN avukatı Esmer Özer ile yaptığımız söyleşide, son bir yılda tekstil işçisi kadınların karşı karşıya kaldığı hak gasplarını ve buna karşı gelişen mücadele deneyimlerini konuştuk.
Tuzluçayırlı kadınlar, ABD ve İsrail'in İran'a dönük saldırıları ve savaşa karşı buluştu. Kadınlar, savaşın en ağır bedelini kadınların ödediğini belirterek barış için mücadele çağrısı yaptı.
‘Karşı karşıya olduğumuz tablo; kapitalist-emperyalist sistemin tüm kurumları, ahlakı ve hukukuyla birlikte çürüyerek “barbarlığa” dönüşmesinin güncel halidir’
MEB'in 'Maarifin Kalbinde Ramazan' çağrısıyla birlikte okullardaki etkinlikler sürerken bu gündemi ve eğitimdeki sorunları ÖV-DER Çanakkale Şubesi Başkanı Pınar Bilir Akkuş ile konuştuk.
Dardanel’de işten çıkarılan işçiler, ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatları için Dudullu OSB’deki fabrika önünde eylem yaptı.
Ankara Kadın Platformu, Adalet Bakanlığı önünde Fatma Nur Çelik ve Hifa İkra Şengüler için açıklama yaptı.
Adana Kadın Platformu, evli olduğu erkek tarafından öldürülen Pınar Sevim'in davasına adalet çağrısı yaptı.
Edremit Kadın Platformu, 8 Mart kapsamında “Yoksulluğa, şiddete, savaşa ve güvencesizliğe karşı barış, laiklik ve özgürlük mücadelesini büyütüyoruz” şiarıyla yürüdü.
ODTÜ İngilizce Öğretmenliği öğrencisi kadınlar, 8 Mart öncesinde yaptıkları kadın şenliğinde kadın dayanışmasını büyütme kararı aldı.
Bursa Kadın Platformu iki kadının ölümünün münferit olmadığını vurgulayarak, yaşananların cezasızlık politikaları ve kadınları korumayan sistemin sonucu olduğunu ifade etti.
8 Mart Kadın Platformu’nun çağrısıyla Zeytinburnu’nda bir araya gelen kadınlar, Fatma Nur Çelik ve 8 yaşındaki kızı Hifa İkra için yürüdü; sorumluların yargılanmasını istedi.
8 Mart yaklaşırken Kardelen Mahallesi’nde kadınlarla “Peki Şimdi Nereye?” filmini izledik. Savaşları, Ortadoğu’daki çatışmaları ve kadın dayanışmasının gücünü konuşarak “Birlikteyken güçlüyüz” dedik.
Fatma Nur ve kızı Hira korunabilirdi. Riskler biliniyordu, kurumlar haberdardı. Koruma mekanizmaları işletilmedi. İhmalin üzeri örtülmesin; sorumlular açıklansın, hesap verilsin.
Emek Partisi, Fatma Nur Çelik isimli iki kadının hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yaptı: 'Tüm kadınları istismarı ve şiddeti aklayan Saray düzenine karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.'
Fatma Nur Çelik ve kızı İkra'nın Hidayet Camii'nde cenazesi gerçekleşiyor, cenazeler Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
Ankara’da mahalle ve üniversitelerde kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor. Yoksulluk, şiddet ve cezasızlığa karşı insanca yaşam, güvenli kampüs ve dayanışma talepleriyle alanlara çıkmaya hazırlanıyorlar.
Elazığ Kadın Dayanışma Derneği’nin söyleşisinde kadınlar, 8 Mart’a giderken savaşa, yoksulluğa ve şiddete karşı örgütlü mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN






































