ODTÜ’de 8 Mart’a doğru: Taleplerini enstrümanla anlatıyorlar
ODTÜ'de kadın öğrenciler, kampüste şiddete, tacize ve eşitsizliğe karşı yapacakları 8 Mart Gece Yürüyüşüne çağrı yapmak için keman dinletisi ve sergi açtılar.

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ hazırlık öğrencileri olarak 8 Mart’a giderken neler yapabileceğimizi hep birlikte tartışmak için bir buluşma gerçekleştirdik. Buluşmada kadınlar olarak ülke genelinde yaşadığımız sorunları tartışırken bir yandan da kampüste karşılaştığımız cinsiyetçilikten, kampüs içerisinde dahi şiddete, tacize karşı güvende hissedemediğimizden konuştuk. Cinsel Tacizi Önleme Birimi’nin (CİTÖB) aktif hale gelmesini talep ederek kadın hareketlerinin kazanımlarını bir sergide birleştirdik ve sergi açılışına arkadaşımız kemanıyla eşlik etti.

CİTÖB AKTİF HALE GETİRİLSİN
Tartışmalarımızdan doğru öne çıkan taleplerimizden biri geçtiğimiz yıllarda okulumuzdaki kadınların birlikteliği sonucu kurulan ve rektörlüğe bağlı olan Cinsel Tacizi Önleme Birimi (CİTÖB)’ün aktif hale getirilmesiydi. CİTÖB işleyişinin hızlanması ve olayların psikolojik boyutuna karşı da psikolog desteği sağlanması gerektiğini, okulumuzda birimden haberi olmayan birçok öğrencinin bilgilendirilmesi için öğrencilere tanıtımın okul tarafından yapılması gibi CİTÖB’e yönelik taleplerimiz oldu.

KAZANIMLARIYLA ENSTÜRMANLARIYLA 8 MART’A HAZIRLANIYORLAR
Yurtlarımızda karşılaştığımız cinsiyetçi uygulamalardan, kampüs içerisinde de güvende hissedemememizden, ülke genelinde artan kadın cinayetlerinden ve şiddetten bahsettik. Bütün bu tartışmaların sonucunda hazırlık öğrencilerinin konuya dikkatini çekebilmek ve kampüs içerisindeki şiddete ve eşitsizliğe karşı genç kadın arkadaşlarımızı geleneksel 8 Mart gece yürüyüşüne çağırmak için bir sergi yapmaya karar verdik. Sergimizde dünyadaki kadın hareketlerini ve kazanımlarını, öldürülen kadınları, CİTÖB’ü ve kadınlardan kadın mücadelesiyle ilgi sözleri öne çıkardık. Sergiyi ise hazırlık öğrencisi bir arkadaşımızın keman dinletisiyle açtık.


İlgili haberler
ODTÜ’de gece yürüyüşü

ODTÜ’de kadın öğrenciler 8 Mart Cuma günü saat 20.00’de 5. Yurt önünde buluşuyor, gece yürüyüşü yapı...

ODTÜ’lü kadınlar: Eşitlik için savaştığımızı tekra...

25 Kasım’a doğru ODTÜ’lü kadınlar hem yaptıkları etkinliklerle hem de kampüslerinde hazırladıkları p...

ODTÜ'de 8 Mart hazırlıkları: Eşitsizliğe karşı güç...

ODTÜ’de 8 Mart hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor, öğrenciler eşitsizlik karşısında daha güçlü olabilm...